Geplaatst op

N adat ik met Evelyn een paar dagen in Madikwe ben geweest, reis ik verder naar Kaapstad terwijl Evelyn haar reis naar Botswana vervolgt. Ik kijk er naar uit deze omgeving op een Typisch Talisman manier te mogen ervaren want niet alleen verblijf ik in Kaapstad, ook reis ik naar het Wijngebied, Hermanus en sluit ik af in de Grootbos Forest Lodge.

Kaapstad; Boutique pareltjes en luxe hotels

Mijn vlucht vertrekt om 19:45, en om 22:00 kom ik aan in Kaapstad. Onze partner in Zuid-Afrika heeft een transfer voor me geregeld en de chauffeur brengt me in een mum van tijd naar het hotel. Wat een vriendelijke ontvangst hier bij More Quarters! Ik slaap in een gezellige buurt van Kaapstad, en de kamers zijn van alle gemakken voorzien en best ruim voor een stadshotel! 

De volgende ochtend bekijk ik Redcliff House, een villa met vier slaapkamers op vijf minuten lopen van More Quarters. Het is een mooi en ruim huis, een goede optie voor families want je kan hier met maximaal acht personen verblijven. Buiten is er een zwembad; lekker om even af te koelen na een dag in Kaapstad! Het valt me vooral op dat het personeel overal zo ontzettend vriendelijk en oprecht is, dat maakt het verblijf gelijk al zoveel leuker!

Na Redcliff House reis ik door naar Cape Cadogan, gelegen in een monumentaal pand. Dit hotel opent na een renovatie van twee jaar op 22 december de deuren weer. Het ligt aan het hip & trendy Kloofstreet, een straat vol restaurantjes, bars en hippe boutiques. Niet alleen openen hier straks kamers, maar ook komt er een 3-bedroom villa met eigen zwembad,  privé chef en butler.  Ook weer zo’n fijne optie voor een verblijf met het hele gezin!

Dan reis ik door naar wat boutique pareltjes, zoals 21 Nettleton. Gelegen aan de kust, in het gewilde Clifton. Hier zie ik de meest gigantische villa’s van heel Kaapstad en nummer 21 is geen uitzondering! 21 Nettleton telt zeven verdiepingen en ik loop naar de voordeur, wat een best pittige klim blijkt te zijn. Gelukkig kan je je ook met de auto voor de ingang laten afzetten. Eenmaal boven beneemt het uitzicht me de adem (veel had ik niet meer over, na die klim). Ik zie de oceaan, het Twelve Apostles gebergte, een klein stukje van de Tafelberg en Lion Head. Jeetje….. Wat een iconisch verblijf! Er zijn hier maar zes kamers, waarvan er vijf een uitzicht op zee hebben. Helemaal Talisman, deze accommodatie!

Ellerman House is een absolute klassieker en misschien wel de meest exclusieve accommodatie in Kaapstad in het Talisman portfolio en dus wil ik heel graag een kijkje nemen. Ik word ontvangen met een glaasje bubbels en bekijk de kamers en suites. Die zijn klassiek ingericht, met veelal uitzicht op zee. De tuin van Ellerman House staat vol met kunst en lijkt zo over te lopen in de zee. Kunst is waar het om draait hier, niet alleen buiten maar ook binnen staat het vol met kunstvoorwerpen en je kan hier zelfs een hele kunsttour doen met de in-house kunstkenner!

Ik sluit mijn dag af in het One & Only, maar niet voordat ik nog even bij The Silo naar binnen ben gelopen! Dit eclectische hotel ligt boven het Zeitz Mocaa museum en voelt hip & trendy en tegelijkertijd erg luxe. Vanuit de kamers heb je een schitterend uitzicht over de stad, maar het uitzicht vanaf het zwembad is nog beter. Ik zie het helemaal voor me; een duik nemen in dit rooftop zwembad terwijl Kaapstad aan je voeten ligt; fantastisch. 

 

Wining & Dining

Na mijn hoteltocht door Kaapstad is het nu tijd om naar het Wijngebied door te reizen. De eerste nacht slaap ik in Leeu Estates, waar ik de volgende ochtend al vroeg wakker wordt en besluit om een wandeling te maken door de prachtige tuinen. Tijdens het ontbijt komt de General Manager een praatje maken en hij vertelt me dat het belangrijk is om de restaurants bijtijds te reserveren in Franschhoek. Vooral de toprestaurants zijn al snel volgeboekt. Na het ontbijt reis ik door naar Oldenburg Residence, een villa met zes slaapkamers. Prachtig gewoon, met een terras met een ‘wauw’ uitzicht. Het ligt echt in ‘the middle of nowhere’ maar toch ook weer dichtbij de reuring. Het zwembad kan verwarmd worden; fijn als je hier met kinderen verblijft. Verblijven doe je hier op basis van bed & breakfast en alle dranken zijn inbegrepen. Lunchen en dineren doe je namelijk in de omgeving; er zijn hier zoveel geweldige restaurants!

Delaire Graff Estate is mijn volgende stop; jammer dat ik hier niet slaap zeg! De rit er naartoe over de gigantische oprijlaan is indrukwekkend. Hier komen ook veel daggasten voor een wijnproeverij, lunch of diner. De receptie van het hotel ligt iets verderop en voelt gelijk ontspannen. Het is het hart van Delaire Graff, het restaurant en de spa sluiten op de lobby aan. Ik loop er doorheen en bekijk de verschillende ‘lodges’ - grote suites met eigen plungepool en (vaak) uitzicht over de wijngaarden. Een top Talisman verblijf! 

Babylonstoren is waar ik slaap vanavond. Ik ben erg benieuwd, want we boeken het veel voor onze reizigers! Het is er op mijn moment van aankomst erg druk met daggasten. Ik meld me bij de receptie en een aardige jongen laat al wat dingen zien van hier en brengt me dan naar mijn kamer. Om 16:00 krijg ik een rondleiding die eindigt met een wijnproeverij van wijn en spijs combinaties! Erg leuk. We proeven allemaal wijnen van Babylonstoren. Dan snel opfrissen want ik dineer in het restaurant Babel vanavond; heerlijk gegeten!

Grootbos - Perfecte afsluiter

Ik rij in zo’n drie uur naar Grootbos, een prachtige route met veel vergezichten. Bij aankomst word ik helemaal in de watten gelegd, en naar de Forest Lodge gebracht waar ik verblijf. De zestien villa’s hebben een weids uitzicht over zee, en in de verte zie ik Gansbaai en Hermanus liggen. Terwijl ik geniet van het uitzicht op het terras, neemt mijn gids de activiteiten met me door. Veel van de activiteiten zijn inbegrepen in het verblijf hier. Ik ga om 16:00 een tour maken naar het zojuist geopende Botanical Art Museum, echt fantastisch! En na het museum gaan we met gids Kyle naar de grotten van Walker Bay. Kyle is ontzettend goed, hij heeft voorheen voor Tswalu gewerkt en weet ontzettend veel over de natuur. Hij is gek op vogels, en we zien er zoveel! 

Na deze tocht fris ik me op en neem ik plaats bij het diner - het uitzicht op de ondergaande zon is alweer zo mooi! Eigenaar Michael komt me nog even gedag zeggen en doet de hartelijke groeten aan de rest van het Talisman team. 

Ik wordt uitgerust wakker en geniet van een heerlijk ontbijt voor ik word opgehaald door Shania om mee te gaan paardrijden. Wat is dit een cadeautje zeg! Daarna doe ik een inspectie bij de Grootbos Garden Lodge en om 11:30 vertrek ik naar Hermanus waar ik nog wat hotels bekijk voor ik door rij naar de luchthaven.

Hier ben ik ruim op tijd, en dus installeer ik mezelf met een boek tot het tijd is om te boarden voor mijn vlucht naar Amsterdam.

Ben je na het lezen van dit reisverslag net zo enthousiast geworden als Ingrid? Aarzel dan niet om contact met met op te nemen! Bel gerust op 088-7755900 of mail naar ingrid@talisman.nl.

Accommodaties uit dit reisverslag