Geplaatst op

E en bezoek aan Zuid-Afrika staat al heel lang op mijn bucketlist, anno april 2017 gaat het eindelijk gebeuren! Mijn verwachtingen zijn hooggespannen! In het verleden heb ik veel in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada gereisd. Zal Zuid-Afrika ook mijn hart veroveren?

Tijdens de kronkelende route kom je langs ruige kliffen en adembenemende uitzichten. Genieten!

Ik begin mijn reis met een comfortabele vlucht met de KLM rechtstreeks naar Kaapstad. Wat fijn dat er geen tijdverschil is! Onderweg kijk ik alle recente films en voor ik het weet ben ik in Zuid-Afrika. Wat een heerlijke stad is Kaapstad! Met een kundige gids bezoek ik onder meer het kleurrijke Bo-Kaap, de Company's Garden en de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch.

Ik had nog veel langer willen blijven in Kaapstad en omgeving maar heb meer te ontdekken.

Wijngebied

Mijn collega Martine is inmiddels aangehaakt en samen rijden we per huurauto naar het Westkaap wijngebied. Hier bezoeken we verschillende accommodaties in de plaatsjes Paarl, Stellenbosch en Franschhoek. Uiteraard ‘moeten’ we wijn gaan proeven. In Franschhoek besluiten we verschillende wijnhuizen te bezoeken met een wijntram.

Je kunt kiezen uit verschillende routes die naar verschillende wijnhuizen gaan. Bij elk wijnhuis verblijf je een uur, zodat je verschillende wijnen kunt uitproberen, en daarnaast kunt genieten van lekkere hapjes, zoals een kaasplank.  Een leuk alternatief als je niet zelf met de auto wil gaan rijden.

Wat ook erg leuk is om te doen is om de wijngaarden per fiets te bezoeken! Je rijdt door een prachtige omgeving, tussen de wijnranken door en bezoekt verschillende wijnhuizen. Het aantal wijnhuizen, de afstand en het tempo bepaal je helemaal zelf. Wij vinden dit echt de moeite waard.

Na enorm te hebben genoten van heerlijke wijnen en eten laten we de wijnranken achter ons en gaan we op weg om de beroemde tuinroute te rijden.

Safari

Het is een lang gekoesterde droom van me: een safari in Afrika! Tijdens deze reis val ik gelijk met mijn neus in de boter: ik mag dit op wel drie verschillende plaatsen gaan ervaren. Goed ook om de verschillen te zien; het ene safari gebied is erg groen, met verschillende waterpoelen. Het andere heeft meer weg van een maanlandschap. Hoe bijzonder en spannend is het om alle dieren in het wild te spotten! We kunnen alle vijf de dieren van de Big Five afstrepen, maar daarnaast nog veel meer dieren.

Heel bijzonder vind ik het dat we ’s nachts vlakbij ons huisje leeuwen hoorden! Tel daarbij op de ontzettend vriendelijke mensen, de schitterende ‘game lodges’, het heerlijke eten, en de prachtige natuur.

Het absolute hoogtepunt van mijn trip!