Reizen is altijd mijn passie geweest.

"Ik heb altijd geweten dat ik in de reiswereld zou gaan werken. Ik word het meest geïnspireerd door bestemmingen in Azië, en dan vooral India, Bhutan, Japan, Cambodja en Vietnam. Kennis maken met compleet nieuwe culturen; geuren, kleuren, hectiek, het gevoel dat je een totaal andere wereld binnenstapt”, vertelt Barbara enthousiast.

“Een bijzondere beleving was tijdens mijn reis naar Bhutan. Hier liep ik tijdens een hike naar het Tigers Nest, ook wel Taktsang genoemd. Taktsang is de bekendste boeddhistische tempel van Bhutan. Deze tempel ligt spectaculair hoog op een klif, zo’n 900 meter boven de vallei van Paro. Een zware hike op hoogte dus, maar de beloning is groot wanneer je eenmaal het klooster bereikt. Bhutan is sowieso een speciaal en bijzonder land. Dit kleine koninkrijk dat ingeklemd ligt tussen Tibet en India, in de Himalaya, probeert (en dat lukt nog heel goed) haar cultuur te behouden. Het land wordt naast prachtige natuur gekenmerkt door gebedsvlaggetjes, gebedsmolens en kloosters.”

Een bijzondere bestemming die Barbara recent heeft bezocht, is Mustang. “Mustang, een regio in Nepal, ook hoog gelegen in de Himalaya, is een regio waar ik ook echt van onder de indruk ben. Mustang wordt ook wel het verboden Koninkrijk van Nepal genoemd. De regio sluit geografisch en cultureel nauw aan bij Tibet. Mustang heeft een landschap met grillige rotsformaties met op de achtergrond de witbesneeuwde Himalaya pieken van de Annapurna Ranch. Het moment dat ik vroeg in de ochtend om 06.00 uur mijn ogen opende en naar buiten keek, domineerden de bergen al spectaculair voor het raam. Wat een uitzicht. Na een aantal lokale dorpjes en klooster bezoeken stond bij het laatste klooster op het dak een gedekte tafel klaar. Hier werd met een ongekend uitzicht een heerlijke 3-gangen lunch geserveerd."  

Niet alleen Azië, ook de totale rust en natuur van de Poolgebieden spreekt Barbara enorm aan: “Het moment dat je de bewoonde wereld verlaat vanuit Longyearbyen, Spitsbergen, en uit vaart met een expeditieschip en geen contact meer hebt met de bewoonde wereld is ontzettend bijzonder. De gigantische ijsbergen, de geluiden van het afkalven van het ijs bij de gletsjers en als klap op de vuurpijl een ijsbeer... Een reis naar de poolgebieden is ontzettend magisch!”

Buiten culturen, drukte, hectiek of actief bezig zijn, vindt Barbara het op zijn tijd ook heerlijk om in pure luxe te genieten en op een paradijselijk strand neer te strijken. “Één van de eilanden op de Malediven, de Seychellen, of het Bawah Reserve gelegen in de Anambas Archipel... Deze plekken voelen stuk voor stuk aan als het paradijs”.    

Meer informatie over één van Barbara's bestemmingen?
Neem direct contact op via mail@talisman.nl