“Reizen is voor mij het loslaten van het alledaagse, even weg uit het normale leven met alle verplichtingen en weer helemaal opladen.”

Financial Controller Chantal zorgt ervoor dat het financiële gedeelte van Talisman op rolletjes loopt. En ze heeft niet zomaar voor een baan bij Talisman gekozen, want in haar vrije tijd gaat ze ook vaak op reis. Het liefst gaat ze naar nieuwe bestemmingen, maar het is soms ook fijn om ergens terug te komen waar het gewoon goed is. “Als kind waren de reizen die ik maakte niet zo spectaculair. In de zomer een paar weken naar de Vendée was jarenlang vaste prik. Toen ik wat ouder was, probeerde ik juist zoveel mogelijk andere plekken te ontdekken. Eerst met de trein op tienertoer en daarna had ik het geluk dat ik wat reizen kon maken met mijn zwemteam, zoals bijvoorbeeld met de boot naar Zweden. Daarna heb ik nog veel reizen gemaakt met mijn man. We zijn onder andere naar Cuba geweest en hier leek het wel of de tijd stil stond. Ook zijn we in het prachtige en vriendelijke Thailand geweest, zijn we in Yucatan teruggegaan in de tijd van de Maya's en hebben we safari’s gemaakt in Tanzania en Kenia met Zanzibar als afsluiting”. Maar ook stedentrips als Madrid, Rome en New York behoren tot de reisgeschiedenis van Chantal. Hoe de perfecte reis van Chantal eruit ziet? Dat is een combinatie van veel dingen zien en als afsluiting een paar dagen niets doen: even bijkomen van alle indrukken op een mooi strand met een goed boek voordat het normale leven weer begint. En omdat Chantal en haar man beiden zoveel van reizen houden, wilden ze niet in Nederland, maar ergens op een tropische locatie trouwen. Dat is uiteindelijk Curaçao geworden. Chantal vertelt: "We hebben hier ons huwelijk samen met een kleine groep familie en vrienden gevierd. Dit was erg bijzonder!." 

Ook met de kinderen wordt inmiddels volop gereisd vertelt Chantal. “Toen we kinderen kregen hebben we het een paar jaar wat rustiger aan gedaan qua reizen, maar het begon alweer snel te kriebelen. De eerste verre vakantie voor onze kinderen was Florida. Een zelf samengestelde rondreis met pretparken, dolfijnen, zon en veel natuur. Dit beviel ons erg goed. Daarna stond IJsland op het programma en een paar jaar later wilden we graag dat ze zouden zien hoe mooi Thailand is. Gelukkig waren ze inderdaad ook onder de indruk van wat wij daar jaren geleden gezien hebben: de pracht en praal van de tempels en de schitterende natuur en vriendelijke mensen. Een bijzonder moment was toen mijn roodharige zoon werd aangesproken door een monnik in een tempel. De monnik gaf complimenten over zijn haarkleur en wilde samen met hem een ‘wai’ (een speciale groet) doen voor op de foto. Afgelopen jaar hebben we ook een mooie reis naar Lapland kunnen maken. De combinatie skiën en excursies was daar fantastisch: husky’s knuffelen, op pad met de sneeuwscooter en overal een prachtig landschap.”

Met een baan bij Talisman zal de keuze voor de komende vakanties nóg lastiger worden voor Chantal en haar gezin: “Want wat een mooie bestemmingen komen er hier dagelijks voorbij! Op ons lijstje voor de komende jaren staan in ieder geval: Canada, Zuid-Afrika, Argentinië, Japan, Portugal en Australië. Nog genoeg dus! Daarnaast vind ik het ook super om te werken met collega's waarvan reizen de grootste hobby is.".