Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. En reisverzekeringen voor dekking van schade. Wij hebben gekozen voor Allianz, een betrouwbare partner als het om verzekeren gaat.

Doorlopend Verzekeren

Bij Talisman gaan we uit van een doorlopende verzekering met indien nodig een kortlopende aanvullende verzekering. Over het algemeen bent u dan voordeliger uit dan wanneer u steeds een losse verzekering afsluit.

Let op:
Indien u een doorlopende en een kortlopende annuleringsverzekering heeft afgesloten om uw reissom volledig te verzekeren, is het bij schade gebruikelijk dat eerst de oudste verzekering (meestal doorlopend) wordt aangesproken en daarna de jongste om zo volledig schadeloos gesteld te kunnen worden.

Als Talisman adviseren wij u altijd voor de dubbel-zeker verzekering te gaan. U bent dan altijd voor ruim 20 gebeurtenissen verzekerd. Wanneer u uw reis onverhoopt moet afbreken dekt deze verzekering niet alleen de niet gebruikte reisdagen maar de volledige reissom.  Ook is 3e graad familie standaard mee verzekerd.

Indien u wenst, kunnen wij natuurlijk ook de basis annuleringsverzekering volledig voor u afsluiten. Deze verzekering dekt de annuleringskosten als u uw reis moet uitstellen of annuleren, en bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. 

Geen reis is hetzelfde, daarom maken wij op basis van uw reis graag een premieberekening afgestemd op uw wensen. 

De reisverzekering van Allianz kent drie varianten: Budget, Comfort en Premium. Uw voorkeur voor de hoogte van de dekking bepaalt welke verzekering u het beste kunt afsluiten. Bij de Budget verzekering is bagage bijvoorbeeld verzekerd tot € 1.500,-, bij Comfort tot € 3.500,- en bij Premium zelfs tot € 5.000,-. SOS hulpverlening is als basis in elke variant opgenomen. 

Bij een vertraagde vlucht is het vaak moeilijk om een schadevergoeding te krijgen. Allianz biedt daarom een optionele dekking voor vertrekvertraging op de Kortlopende Annuleringsverzekering.

Deze dekking houdt het volgende in:

  • Bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur ontvangt de verzekerde een vergoeding van één ongebruikte reisdag. De maximale vergoeding biedt compensatie voor 3 ongebruikte reisdagen, bij een vertraging van meer dan 32 uur.  
  • De extra premie voor de dekking Vertrekvertraging bedraagt 1% op de premie van de Kortlopende Annuleringsverzekering.
  • U kunt deze dekking afsluiten voor reizen van 4 dagen of meer

Wanneer u niet in Nederland woonachtig bent gelden er andere regels voor het afsluiten van deze verzekering. Een voorwaarde is hier dat u een Nederlands adres dient te hebben en een Nederlandse zorgverzekering. 

Graag informeren wij u over alle mogelijke verzekeringen met de daarbij behorende premies en voorwaarden. 

Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.