Wij maken uw safari onvergetelijk

 

Safari's en safari reizen zijn er in alle soorten en maten. Denkt u aan safari, dan denkt u aan Afrika, maar ook op andere continenten is een safari heel goed mogelijk! Uw Talisman specialist helpt u graag met het maken van de juiste keuze in uw luxe safaribestemming.

Eenmaal de keuze voor een bestemming gemaakt, is het tijd om uw safari vorm te geven. Reist u met zijn tweeën of met uw gezin? Wenst u uw safari te combineren met een ontspannen strandafsluiter? Of wilt u een safari opnemen als onderdeel van een rondreis? Staat het bijwonen van de 'Great Migration' op uw bucketlist of wilt u deze keer een wandelsafari maken? De keuze is gigantisch, en wij wijzen u graag de weg. Boekt u uw luxe safari reis bij Talisman, dan wordt deze helemaal aangepast op uw wensen en voorkeuren.

 

Met wie gaat u op reis?

Zoekt u naar de perfecte safari? Of u nu met zijn tweeën, als gezin of met drie generaties reist; wij doen graag het denkwerk en adviseren u over de mogelijkheden. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en weten als geen ander de juiste lodges en camps te selecteren. 

Samen

Veel accommodaties in ons portfolio zijn intiem en kleinschalig en daardoor perfect voor koppels. Laat ons weten waar u naar op zoek bent, alles is mogelijk.

Familie

Bij een familie safari reis komt net wat meer kijken. Daarom helpen wij u graag met het samenstellen van de perfecte safari voor uw familie, inclusief kindvriendelijke accommodaties.

Drie generaties

Een safari is de perfecte reis wanneer u met drie generaties op pad wilt. Tijdens een safari reis is genoeg te beleven en te zien, zonder al te veel te moeten haasten.

Wanneer wilt u reizen?

De maand waarin u wilt reizen, heeft natuurlijk invloed op uw bestemming. Zo is de ene bestemming uitstekend te bezoeken in onze zomerperiode, terwijl dat voor een andere bestemming juist het tegenovergestelde kan zijn. We denken graag met u mee en adviseren u over de mogelijke bestemmingen in de door u gewenste reisperiode. Dankzij jarenlange ervaring van onze specialisten, weten zij als geen ander de juiste bestemming in de juiste periode te selecteren.

 

Hoe wilt u reizen?

Er zijn verschillende manieren waarop u op safari kunt gaan. Zo kunt u van bestemming naar bestemming vliegen, in alle vrijheid zelf rondrijden met een huurauto of op pad gaan met een privé gids. Ook een combinatie is mogelijk. Onze specialisten denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Fly-in Safari

Vanuit de lucht krijgt u een goed beeld van de meest prachtige landschappen. Een fly-in safari is dé manier om een beeld te krijgen van de grootsheid van bijvoorbeeld het Afrikaanse landschap.

Selfdrive

Rij op uw eigen tempo per comfortabele huurauto van A naar B en geniet van de vrijheid en het avontuur.

Safari met privé gids

Een privé gids geeft u extra verdieping aan uw reis. Naast dat de gids getraind is om het wildlife van grote afstand te kunnen zien, kan hij u ook veel vertellen over de omgeving.

Dit mag niet missen in uw reis

Wilt u uw safari reis helemaal bijzonder maken? Ga dan dan voor een speciale safari ervaring. Er is namelijk niet één manier om een goede safari te ondernemen. Denk ook eens aan een safari op het water, een fotografie safari, een ballonvaart of een helikoptervlucht. Dit alles is met elkaar te combineren voor de meest bijzondere reis.

 

Onze specialisten op safari

Onze safari reizen en accommodaties worden eerst zorgvuldig getest door onze specialisten. Zo zijn zij er zeker van dat de reis, de accommodaties en de belevenissen perfect aansluiten op uw wensen en voorkeuren. 

 

Luxe safari rondreizen bij Talisman

Talisman staat voor luxe, gepersonaliseerde en unieke maatwerk reizen. Dit geldt ook voor de safari reizen. Alles is mogelijk en iedere reis wordt helemaal afgestemd op uw wensen. Tijdens uw luxe safari rondreis verblijft u in de mooiste camps en in de meest bijzondere lodges, het liefst zoveel mogelijk midden in de natuur. We geven de voorkeur aan kleinere verblijven met veel privacy om uw vakantie extra speciaal te maken. 

Safari accommodaties

Op safari vormt de accommodatie een integraal onderdeel van uw algehele ervaring, zeker wanneer u vanuit uw accommodatie al in aanraking komt met het wildlife. Veel van de accommodaties in ons portfolio liggen dan ook midden in de natuur en zijn niet omheind, waardoor de dieren vrij rond kunnen lopen. Niet schrikken als er dus ineens een nieuwsgierige olifant voorbij komt. En wanneer het bijwonen van de grote migratie in Kenia of Tanzania op uw bucketlist staat, is het slapen in een camp dat meereist met de migratie ideaal. De camps en lodges in ons portfolio zijn stuk voor stuk luxe, kleinschalig en uniek, perfect voor een bijzondere safari reis. 

Op safari in Afrika

Voor een luxe safari in Afrika zijn er talloze opties en mogelijkheden. Zo is Botswana het meest exclusieve safari land van Afrika, maakt u in Kenia ook kennis met de bijzondere cultuur, doorkruist u in Namibië de Sossusvlei, kunt u in Rwanda gorilla’s van dichtbij zien, is Tanzania perfect te combineren met een luxe strandverblijf in Zanzibar, is Zambia een walhalla voor vogelaars, geniet u in Zimbabwe van authentieke safari’s en eeuwenoude ruïnes en is Zuid-Afrika een zeer veelzijdige bestemming met onder andere Kaapstad en de wijnlanden. 

Safari en strand

Wilt u uw safari rondreis combineren of afsluiten met een ontspannen verblijf aan een mooi strand? Ook dat is mogelijk bij Talisman. Onze specialisten denken graag met u met u. Dankzij hun jarenlange ervaring weten zij als geen andere de juiste safari en strand combinatie te selecten. Wat dacht u van een combinatie van Zuid-Afrika met Mauritius of Tanzania en Zanzibar.

Op safari buiten Afrika 

Ook al is het begrip 'safari' ontstaan in Afrika, dat betekent niet dat u buiten het Afrikaanse continent geen safari's kunt maken. Er zijn namelijk ook landen buiten Afrika die perfect zijn voor een spannende safari. Een safari buiten Afrika is namelijk heel goed mogelijk in zowel Zuid-Amerika als in Azië. In Zuid-Amerika spot u geen leeuwen en nijlpaarden, maar krokodillen, jaguars en dolfijnen in het mazonegebied in Brazilië of reuzenschildpadden, zeeleeuwen en pinguïns op de Galapagos eilanden in Ecuador. U komt hier ongetwijfeld flora en fauna tegen waarvan u het bestaan niet eens wist. Zuid-Amerika heeft zelfs zijn eigen Big 5: de jaguar, poema, reuzenmiereneter, reuzenotter en tapir. En ondanks dat Azië misschien een niet zo voor de hand liggende safari bestemming is, kunt u ook in dit deel van de wereld prachtige safari's maken. Zo heeft Sri Lanka een aantal prachtige nationale parken waar u een jeep safari kunt maken en zowel olifanten als luipaarden kunt spotten. En ook India heeft een fantastisch wildlife met tijgers, lippenberen, neushoorns en leeuwen. En net als Zuid-Amerika heeft ook Azië zijn eigen Big 5: orang-oetans, panda’s, tijgers, olifanten en de komodovaraan.