Dit is de allerbeste uitvalsbasis om de geheimen van dit extreem afgelegen eiland te ontdekken.

Het eiland Rapa Nui in het Te Miro Oone gebied is op eerste paasdag 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen. Dat verklaart meteen de naam Rapa Nui: Paaseiland. Hier ligt op een heuvel met uitzicht over de Grote Oceaan Explora Posada de Mike Rapu. Naamgever Mike Rapu is geboren en getogen op het vulkanische eiland en is een bekende duiker. In 1989 richtte hij zijn eigen duikcentrum op aan de Hanga Roa Otai fishing cove. Mike is bovendien ook een fantastische chef. Zijn kookboek ‘La receta de Mike’ is gewijd aan de traditionele Rapa Nui cuisine.

Rapa Nui Cultuur

De bijzondere architectuur van het complex met organische vormen en overvloedig gebruik van hout, gaat harmonieus op in het ongerepte landschap. De gemeenschappelijke woonkamer met een design interieur en warme aardetinten, reflecteert de natuur en ademt de Rapa Nui cultuur. Bij aankomst in het hotel ontvangt u een frisse pisco sour cocktail en een hartelijk welkomstwoord. Hier geldt alleen de beste persoonlijke service, de extreme gastvrijheid van de eilanders en de bijzondere ervaring op Paaseiland te zijn.

Ongerepte natuur

Paaseiland is bij uitstek geschikt om op de fiets te verkennen. In de omgeving zijn mooie boottochten en wandelingen te maken in de schitterende natuur. Speciaal aanbevolen zijn de duiktrips waarbij Mike Rapu de beste spots aanwijst! De gidsen van Explora Posada begeleiden u bij al uw activiteiten. Bijvoorbeeld naar de moai en bij de kennismaking met de Rapa Nui cultuur en tradities van de -oorspronkelijk- Polynesische eilandbewoners. Na een enerverende dag in de ongerepte natuur geniet u bij terugkomst nog meer van het fraaie zwembad, de jacuzzi of een weldadige massage. Paaseiland behoort tot de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Dit geeft u de kans om te genieten van alle indrukken die u hier opdoet, indrukken die de meeste mensen nooit te zien of te horen krijgen.

Rust & Privacy

De 30 design kamers hebben door enorme raampartijen allemaal een prachtig uitzicht over de Stille Oceaan. De inrichting is een evenwichtige mix van natuurlijke materialen als onbewerkt hout, moderne en lokale elementen met felle kleuraccenten. Alle moderne voorzieningen en luxe zijn aanwezig. Ook rust en privacy zijn hier standaard.
Explora Posada de Mike Rapu legt gasten compleet in de watten. In het toprestaurant proeft u de pure smaken van vissen die in de zee rondom Paaseiland voorkomen. Dat zijn bij ons totaal onbekende soorten als kahi, kana kana en toremo. De chef weet exact welke wijnen nodig zijn om deze geweldige gerechten nog beter te laten smaken.

Tripadvisor over Explora Rapa Nui