Ooit klooster, nu hotel

Historisch Boutique

Kapsaliana Village is een historisch dorpje gelegen tussen eeuwenoude olijfboomgaarden, in de heuvels boven Rethymnon. Het behoorde vroeger tot het nabijgelegen Arkadia klooster, en de boeren en monniken die er woonden voorzagen het klooster van olijfolie. Tegenwoordig is het een fijn, kleinschalig boutiquehotel met een goed restaurant en een verfrissend zwembad. Elk historisch huisje is omgetoverd tot een hotelkamer. Een bijzondere plek, ver weg van de massa! Maar wees er snel bij, want dit bijzondere plekje is snel volgeboekt!

Waar

Kapsaliana Village ligt 18 km van de oude stad Rethymnon, in de heuvels van Kreta. Het ligt op 75 km van de luchthaven van Heraklion, en 85 km van de luchthaven van Chania. U kunt dus beide kanten op! 

Slapen

Het dorpje bestaat uit 22 huisjes, elk huisje is zorgvuldig gerestaureerd en omgetoverd tot sfeervolle hotelkamer. Ze verschillend allemaal van grootte en inrichting. De een heeft een terras, de ander heeft een zitje op het straatje met kinderkopjes, een dakterras of een klein tuintje. 

Beleven

Het dorpje op zich is al een belevenis, met de geplaveide straatjes die leiden naar het fijne zwembad met comfortabele ligbedden en een weids uitzicht over de heuvels. Voor een drankje kunt u terecht bij de aangrenzende poolbar. Vlakbij de ingang is het museum dat het verhaal vertelt over de monniken die zich bezighielden met het persen van de olijfolie. Oude houten persmachines en wijnvaten zijn stille getuigen van het verleden. Bij de receptie kunt u yogalessen, hikes en tours boeken. Talisman specialist Annelies: “Wij lieten ons op een zondagmorgen afzetten bij het verderop gelegen Arkadia Klooster, waar het chanten van de monniken ons tegemoet kwam. Vervolgens liepen we door een kloof terug naar het hotel, een prachtige wandeling waarbij we geen mens tegenkwamen, alleen geiten.”

Eten & Drinken

Wat is er heerlijker dan op een zwoele avond op een oude, sfeervol verlichte binnenplaats te eten? Een fijne bijkomstigheid is dat de keuken hier van zeer goede kwaliteit is! Er wordt vakkundig gekookt met verse lokale producten en recepten uit de veelzijdige Kretenzer keuken.  Voor de liefhebbers worden ook kookcursussen gegeven.