De kookles, die in hotel Casa Lecanda door een Mexicaanse chef-kok wordt gegevens, gaat u eerst naar de lokale markt van Mérida om samen op zoek te gaan naar ingrediënten voor de lunch. In de keuken van Casa Lecanda gaat u vervolgens de maaltijd bereiden. Meestal gaat het om typisch Yucateekse gerechten, maar ook ingrediënten die in de rest van het land veel worden gebruikt, zullen in de maaltijd worden verwerkt. U krijgt uitgebreid uitleg over de regionale keuken terwijl u, stapje voor stapje, uw eigen maaltijd bereidt. De viergangenlunch wordt in de chique eetzaal van het hotel opgediend. U krijgt een glaasje margarita van de zaak en geniet van uw zelf bereide gourmet lunch! U verblijft van 9 tot 11 uur 's ochtends op de markt, de kookcursus en de lunch nemen daarna ongeveer drie uur in beslag. Een hele leuke manier om meer te weten te komen over de rijke Yucateekse keuken en om uw kookkunsten te beproeven!