Topluxe in het hart van de Douro vallei

Bij Talisman werken we al jaren naar volle tevredenheid met de hotels van Six Senses, een van oorsprong Aziatische keten, gericht op het combineren van luxe en duurzaamheid. Six Senses heeft haar zinnen nu gezet op Europa, en koos de prachtige Douro vallei voor haar debuuthotel op ons continent: Six Senses Douro Valley. 

Het resort, ondergebracht in een origineel rozerood paleisachtig gebouw wat u van ver kunt zien liggen als u aan komt rijden, ligt in een bocht van de Douro river niet ver van het centraal gelegen plaatsje Régua. Wie Six Senses kent zal in eerste instantie moeten zoeken naar de overeenkomsten met de serene resorts zoals in bijvoorbeeld Thailand. Ook in de Douro wordt veel gebruik gemaakt van lokale materialen, maar het concept eco is hier gematigder dan in Azië. Wel kunt u hier topluxe verwachten, uitstekende service en het paradepaardje: de geweldige spa.

Six Senses Douro Valley ligt in een bocht van de Douro rivier vlakbij de stad Régua. Vanuit Porto is het circa 90 minuten rijden naar het resort.

Slapen

De kamers zijn precies zoals u dit mag verwachten van een hotel van deze grandeur. Ruim, luxe en zo comfortabel dat u zich hier in de ochtend met gemak een aantal keer omdraait. Ramen van vloer tot plafond zorgen voor een prachtige lichtinval, in de badkamer vindt u handgemaakte zeepjes en de roomservice bestelt u via een Tablet. Er is een superluxe vleugel met slechts tien kamers. De Vineyard en Rooftop suites hier openen zich naar grote tuinen en terrassen compleet met jacuzzi.

Beleven

Een verblijf hier draait om het prikkelen van al uw zintuigen en dat weet de crew hier maar al te goed. Het merendeel van het personeel komt uit de regio en weet u zodoende uit eerste hand te adviseren: van wijn tot de mooiste routes. Als een van 's werelds oudste wijnregio's biedt de Douro Valley talloze wijnhuizen maar ook interessante geschiedenis en prachtige natuur. Er zijn mountainbikes om de omgeving mee te verkennen, een 'Alchemy Bar' waar u leert om zeepjes en lotions te maken met ingredienten uit eigen tuin en er is natuurlijk de befaamde Six Senses Spa. Tien behandelkamers zorgen ervoor dat u hier altijd wel terecht kunt. Er is een binnen - en buitenzwembad, een yoga en pilates paviljoen en een fysiotherapeut die Ayurvedische behandelingen uitvoert. Sluit de dag af in de bar, met een wijn of port proeverij.

Eten & Drinken

Zo van de moestuin op uw bord. Uiteraard met interventie van de chef, die er een overheerlijke creatie van maakt. De gerechten die worden geserveerd in het Six Senses Douro Valley zijn creatief, kleurrijk en er is voor ieder wat wils. Voor een lichte lunch pakt u het Pickles menu erbij, voor typisch Portugeze gerechten neemt u plaats in het Vale d'Abraao restaurant. Lokale wijnen complementeren de gerechten. Een feest voor uw smaakpapillen!

Vergelijkbare accommodaties in de Douro vallei