Eco-chic in het hart van de Douro vallei

De prachtige, ongerepte Douro Valley werd door Six Senses gekozen als locatie voor hun eerste hotel in Europa. We snappen dit wel: de ligging is perfect en u ziet het prachtige 'paleis' al van een afstand liggen, badend in het Portugese zonlicht. De prestigieuze hotelketen Six Senses staat wereldwijd bekend om hun 'eco-luxe' concept en geweldige spa's. En daar kunt u nu ook in Portugal van genieten! Slechts zestig suites, de beste spa van het land en een fenomenale ligging: in het hart van de Douro wijnstreek.

Waar

Six Senses Douro Valley ligt - zoals de naam het al zegt - in de Douro Vallei op zo'n 90 minuten rijden van Porto.

Slapen

De kamers zijn precies zoals u dit mag verwachten van een hotel van deze grandeur. Ruim, luxe en zo comfortabel dat u zich hier in de ochtend met gemak een aantal keer omdraait. Ramen van vloer tot plafond zorgen voor een prachtige lichtinval, in de badkamer vindt u handgemaakte zeepjes en de roomservice bestelt u via een Tablet. Er is een superluxe vleugel met slechts tien kamers. De Vineyard en Rooftop suites hier openen zich naar grote tuinen en terrassen compleet met jacuzzi.

Beleven

Een verblijf hier draait om het prikkelen van al uw zintuigen en dat weet de crew hier maar al te goed. Het merendeel van het personeel komt uit de regio en weet u zodoende uit eerste hand te adviseren: van wijn tot de mooiste routes. Als een van 's werelds oudste wijnregio's biedt de Douro Valley talloze wijnhuizen maar ook interessante geschiedenis en prachtige natuur. Er zijn mountainbikes om de omgeving mee te verkennen, een 'Alchemy Bar' waar u leert om zeepjes en lotions te maken met ingredienten uit eigen tuin en er is natuurlijk de befaamde Six Senses Spa. Tien behandelkamers zorgen ervoor dat u hier altijd wel terecht kunt. Er is een binnen - en buitenzwembad, een yoga en pilates paviljoen en een fysiotherapeut die Ayurvedische behandelingen uitvoert. Sluit de dag af in de bar, met een wijn of port proeverij.

Eten & Drinken

Zo van de moestuin op uw bord. Uiteraard met interventie van de chef, die er een overheerlijke creatie van maakt. De gerechten die worden geserveerd in het Six Senses Douro Valley zijn creatief, kleurrijk en er is voor ieder wat wils. Voor een lichte lunch pakt u het Pickles menu erbij, voor typisch Portugeze gerechten neemt u plaats in het Vale d'Abraao restaurant. Lokale wijnen complementeren de gerechten. Een feest voor uw smaakpapillen!