Papegaaien vliegen hier van tak tot tak en ijsvogels duiken naar beneden om insecten te vangen

The Kandy House is een prachtig gerestaureerde plantagebungalow uit de 19e eeuw die omgebouwd is tot boutique mansion. De villa ligt twaalf kilometer van het centrum van Kandy. Het ligt ver genoeg van het drukke stadsleven en vormt een perfecte, rustige uitvalsbasis voor mooie excursies in de omgeving. Antieke meubels, witte muren, hardhouten vloeren en subtiele kleuraccenten kenmerken de inrichting. De sfeer is casual. Verwacht geen luxe vijfsterren hotel, maar een intiem verblijf waarbij het personeel altijd voor u klaar staat, maar een gepaste afstand houdt om de privacy te waarborgen. 

Tempel van Boeddha's Tand

De levendige stad Kandy is het meest bekend vanwege de -Tempel van de Tand-, de heiligste, boeddhistische tempel van Sri Lanka. Een andere zeer interessante excursie is een bezoek aan de drie tempels: Gadaladeniya, Lankatilake en Embekke Devale. Maak een wandeling door de tuin, met bomen vol mango's, bananen en avocado's, naar het zwembad. Omgeven door jungle kijkt u vanaf uw ligbed aan het zwembad uit over een middeleeuws tafereeltje; rijstvelden, peper- en koffieplantages waar de locals met waterbuffels aan het werk zijn. 

Koel hoger gelegen gebied

De negen suites liggen rondom een binnenplaatsje en hebben hemelbedden met klamboes, knisperend wit linnen, en een badkamer in betonlook met een Victoriaans bad. Alle kamers hebben een open badkamer - geen deuren tussen de slaapkamer en de badkamer – m.u.v. de twin kamer. In dit hoger gelegen gebied is het koeler dan in de rest van Sri Lanka. De kamers hebben geen airconditioning, maar worden koel gehouden door ventilatoren. Veel hotels claimen de meeste romantische factor in huis te hebben maar het Kandy House verdient deze titel met verve. De verlichte tuin in de avond met tientallen kleine lampjes draagt daar zeker aan bij. 

Zoete smaken

Yves, de Franse chef, kookt voor zijn gasten dagelijks heerlijke fusion-gerechten, die geserveerd worden op de schitterende veranda; heerlijke combinaties van oost en west met de nadruk op lokale verse ingrediënten van de markt en zoete smaken. Laat u verrassen door deze tovenaar in de keuken! 

Tripadvisor over Kandy House