“Als kind had ik al het geluk dat mijn ouders graag op reis gingen. We bezochten vele bestemmingen in Europa."

De eerste verre reis van reisspecialist Marjolein was in 1991 naar New York. "Mijn vader liep daar de marathon. Wat een stad, ik heb met open mond rondgelopen. Hierna sloop het reisvirus mijn aderen in en lag de wereld aan mijn voeten. Ik vond het geweldig om andere culturen te ontmoeten, geuren op te snuiven en bijzondere gerechten te eten. Na de middelbare school wist ik het zeker; ik ga een opleiding volgen in het toerisme. Heerlijk om over reizen te praten met andere reizigers en een mooi voorstel te maken, dat geeft zoveel voldoening!” vertelt Marjolein enthousiast. Een reisje naar Oman, de Emiraten, Indonesië, de Malediven, Sri Lanka of Maleisië? Geen probleem, want kenner Marjolein kent alle ins en outs van deze bestemmingen.

Een ervaring die veel indruk gemaakt heeft op Marjolein is de gastvrijheid in Oman: “Tijdens mijn reizen door Oman ben ik regelmatig thuis uitgenodigd, zonder verplichtingen of het gevoel dat ze iets van je willen, gewoon omdat ze oprecht in je zijn geïnteresseerd en graag wat eten en drinken willen aanbieden”. Een andere bijzondere ervaring is een reis naar Karimunjawa-archipel in Indonesië. “De nieuwsgierige bewoners van het dorpje kwamen massaal toegestroomd toen ons vliegtuigje op de airstrip aankwam. Met een bootje voeren we naar het Kura-Kura resort, wat een pareltje!”

Marjolein sluit af met: "Houd je ook van eindeloze vergezichten, grillige landschappen en het gevoel dat je op een andere planeet bent? Dan is de Dhofar-regio in het zuiden van Oman echt een bestemming voor jou! Deze regio is compleet anders dan de rest van Oman en hier kom je maar weinig andere reizigers tegen. Ook vind je hier een heerlijk, typisch Talisman, hotel. Ik vertel je er graag meer over!" 

Meer informatie over één van de bestemmingen van Marjolein?
Neem direct contact op via marjolein@talisman.nl