“Exclusieve reis naar het Noorderlicht”

 

Een reis naar Lapland met Talisman staat in het teken van ruimte, wildernis en heel veel privacy. Dit alles, en meer, ervaart u vanuit de meest kleinschalige en exclusieve accommodaties. Rendieren, Rust en Ruimte; dat is waar het om draait. En daar voegen we graag de huskies en sauna’s aan toe! Eenmaal voor Lapland gekozen komt de vraag; wáár? Want ook al doet de naam anders vermoeden; Lapland is eigenlijk geen land, maar een uitgestrekte regio in het noorden van Scandinavië. Lapland omvat een gedeelte van Zweden, Finland, Noorwegen en een deel van het Russische Kola schiereiland.

Noors Lapland of Zweeds Lapland

Reist u met Talisman naar Lapland, dan maken we voor u de keuze tussen Noors of Zweeds Lapland. Of we combineren deze twee. Noors Lapland en Zweeds Lapland zijn nog relatief ongerept en onontdekt. Hier vindt u echt nog hele wildernissen voor uzelf, verblijft u ver van de massa en is er nauwelijks lichtvervuiling. Wat het spotten van het Noorderlicht alleen maar ten goede komt! 

In Noors Lapland vindt u naast het sprookjesachtige witte landschap ook een ruige kust met fjorden en heeft u de kans op het spotten van walvissen en orka’s (eind november - begin januari). Zweeds Lapland daarentegen kent uitgestrekte bossen en biedt vele exclusieve en kleinschalige accommodaties. Waar u ook voor kiest, u geniet van een pure en ongerepte beleving. 

De Sami

Lapland is het thuisgebied van de Sami, de inheemse bewoners van Lapland. Deze afstammelingen van nomadische volkeren die duizenden jaren in het noorden van Scandinavië woonden, volgen de rendieren op hun trek door Lapland. Door het ontbreken van grenzen is dit de enige etnische groep van Europa. Door de jaren heen werden de Sami gedwongen land af te staan, aan boeren vanaf de jaren 1650 en later aan de bosbouw- en mijnbouw industrie. Tijdens een reis door Lapland mag een kennismaking met de Sami cultuur eigenlijk niet ontbreken. De verhalen zijn fascinerend en de kennis die ze hebben van de flora & fauna ontzettend groot.