Op vijf kilometer verwijderd van elke buurman

Vroeger werden de boomstammen vanaf de plek waar ze gerooid werden over de rivier naar de zagerijen aan de kust vervoerd. De mannen die dit zware werk deden werden 'loggers' genoemd. Ze overnachtten in houten hutten die langs de rivier stonden. Loggers lodge is zo'n hut. Maar dan omgetoverd tot een luxe, romantische suite voor twee. In het hart van Zweeds Lapland, omgeven door bomen, beekjes en een adembenemend landschap, op vijf kilometer verwijderd van elke buurman, is dit de perfecte plek voor iedereen die er even tussen uit wil.

Opwarmen bij de glorieuze open haard

Loggers Lodge is één van de meest gastvrije plekken ter wereld die wij ooit gezien hebben. Het heeft zo'n warme en uitnodigende sfeer. Hier eet, slaapt en ontspant u met de openhaard als stralend middelpunt. 

Wanneer u de elegant gedecoreerde voordeur opendoet, stapt u in een ruime hal met vloerverwarming en opvallend veel ruimte; perfect om uw bagage op te bergen en uw besneeuwde kleding op te hangen. Net buiten uw lodge, in een aparte hut, vindt u de hout gestookte privé sauna. Deze is onlangs (2022) vernieuwd en heeft wanden van thermisch behandeld essenhout en een sterrenhemel plafond. Door de gigantische raampartijen wordt u omringd door de natuur terwijl u geniet van uw spa-sessie. 

De ultramoderne buitenjacuzzi maakt het plaatje compleet. Vier verschillende hydrotherapiemassages en twee loungestoelen zorgen voor ultieme ontspanning. Terwijl u uitkijkt op het omliggende landschap, is dit de perfecte plek om het noorderlicht te spotten. Er is namelijk geheel geen lichtvervuiling op deze idyllische plek. De schone lucht en de totaal stille omgeving brengen innerlijke rust. Mocht u het aan iets ontbreken: vanaf een iPad kunt u contact opnemen met uw gastheer Erik die 150 meter verder woont, hij zal u assisteren.

Arctische zalmforel & rendiersteaks

Uw privé chef Jörgen, bereidt biologische, traditionele, gastronomische maaltijden, die hij u rechtstreeks aan uw tafel in de lodge serveert. De menu's variëren per seizoen, maar typische gerechten zijn arctische zalmforel, rendiersteaks, lokaal verzamelde bessen en boschampignons uit het gebied. Daarbij past een zorgvuldig samengestelde selectie van wijn en andere dranken.

Noorderlicht versus middernachtzon

Als u niet te druk bent met ontspannen bij Loggers Lodge, is er een scala aan mogelijkheden om de natuurlijke schoonheid van Zweeds Lapland te verkennen. Maak sneeuwschoenwandelingen en zaag uw eigen wak om te gaan ijsvissen. Bezoek de lokale bevolking, de Sami. Of ga roeien onder de middernachtzon. En vergeet niet regelmatig omhoog te kijken. Dankzij de ligging zo dichtbij de poolcirkel kunt u het geluk hebben om getuige te zijn van één van de grootste spektakels van de natuur, het noorderlicht.