"Dramatische landschappen met gletsjers, bergen en uitgestrekte vlaktes"

 

Het betoverende Patagonië is een ongerept paradijs in het zuiden van Zuid-Amerika. Deze uitgestrekte regio beslaat het zuiden van zowel Argentinië als Chili en is één van ‘s werelds laatste ongerepte regio’s. Met dramatische landschappen, overweldigende bergen, uitgestrekte ijsvelden en ongerepte wildernis is de natuur hier op zijn wildst.

Patagonië staat bekend om de ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en u vindt hier enkele van de meest indrukwekkende landschappen op aarde, waaronder het beroemde Torres del Paine National Park in Chili en Los Glaciares National Park in Argentinië. Deze parken zijn bezaaid met torenhoge granieten pieken, glinsterende gletsjers, turquoise meren en uitgestrekte bossen. 

Eén van de meest opvallende kenmerken van Patagonië zijn de imposante gletsjers en ijsvelden. De Perito Moreno-gletsjer in Argentinië is een van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds groeit en staat bekend om zijn spectaculaire ijsbreuk. Ook is Patagonië de thuisbasis van een rijke verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder guanaco's, nandoes (struisvogels), en de schattige Patagonische mara's. Voor vogelliefhebbers is dit een paradijs, met soorten als de Andescondor en de Magelhaense pinguïn die hier te vinden zijn. In de wateren voor de kust van Patagonië kunt u ook walvissen, orka's en zeeleeuwen tegenkomen. Een rondreis door Patagonië is absoluut een ‘once in a lifetime experience’.