Geplaatst op

H eb jij wel eens een selfdrive gemaakt? Met een auto op een onbekende bestemming van plek naar plek gereden? Het is bij veel (avontuurlijke) reizigers favoriet. Vooral wanneer je met een groter gezelschap reist, bijvoorbeeld met je hele gezin, is dit een aantrekkelijke optie. Je reist op eigen tempo, in een comfortabele auto (die selecteren wij graag voor je), afstanden die niet te lang zijn maar je wel in optima forma laten kennismaken met jouw reisbestemming. Onze ervaren reisspecialisten zetten een aantal van hun favoriete selfdrive routes voor je op een rijtje.

Een selfdrive, compleet op maat

Namibië - Hoogtepunten van Namibië

Namibië is een perfecte bestemming voor het maken van een autoreis met het hele gezin. Je begint de reis in Windhoek waarna je door reist naar ’s werelds oudste woestijn. Ontmoet de bosjesmannen en maak een wandeling naar hun dorp. Vanauit de lodge spot je wildlife bij de waterpoel of tijdens een avontuurlijke gamedrive. Je verblijft in prachtige lodges die niet alleen kleinschalig, maar ook heel kindvriendelijk zijn. Natuurlijk past Martine of Seraphine de reis helemaal aan de wensen van jouw gezin aan!

Argentinië - Het Argentijnse Noorden

Je begint de reis in Buenos Aires waar je de stad per fiets gaat ontdekken. Na een korte kennismaking vlieg je door naar Mendoza, het startpunt van de autoroute! Mendoza is een schitterend wijngebied waar je dan ook uitgebreid kennis mee maakt. Vanaf Mendoza vlieg je naar Salta waar jouw selfdrive verder gaat. Je bezoekt de wat minder bekende plaatsen als Molinos, Cafayate en Purmamarca in het noordwesten van Argentinië. Uiteindelijk sluit je de reis af in Iguazú waar een bezoek aan de machtige Iguazú Falls natuurlijk niet mag ontbreken.

Bekijk hier de routesuggestie 'Het Argentijnse Noorden' >

Zuid-Afrika - De Kaap Compleet

Zuid-Afrika is het land bij uitstek om zelf te rijden. Vind je links rijden toch een beetje tricky? Geen zorgen over maken! Onze Zuid-Afrika specialisten vermijden het rijden door drukke steden (hier word je dan ook gewoon rondgereden door je gids) en links rijden door de rest van het land is niet heel erg lastig. De wegen en landschappen zijn eindeloos, soms komt u lange tijd helemaal niemand anders tegen!

In onze reis 'De Kaap Compleet' worden de hoogtepunten van Zuid-Afrika in een rustig tempo met elkaar gecombineerd. Na een bezoek aan Kaapstad reis je naar het wijngebied. Je verblijft hier in Fransschoek en kunt vanaf hier uitstapjes maken naar de vele wijnboerderijen in dit gebied. Via het wijngebied rij je vervolgens richting de Tuinroute, waar je plaatsjes als Swellendam en Plettenberg bezoekt. Je sluit de reis af met een unieke safaribeleving in een prachtig (malariavrij) wildpark!

Nieuw-Zeeland - Natuurlijk Zuidereiland

Rijden door Nieuw-Zeeland is alsof je door een schilderij rijdt. Deze 20-daagse autoreis begint en eindigt in Christchurch. Ga walvissen spotten in Kaikoura, verken het Abel Tasman National Park per boot, breng een bezoek aan de Franz Josef Gletsjer, ontdek de Siberia Valley tijdens een opwindende excursie en maak een cruise door het prachtige Milford Sound. Een mooie reis langs de hoogtepunten van het zuidereiland waarbij je na elke bocht verbaasd bent over het schitterende landschap!

Bekijk hier de routesuggestie 'Natuurlijk Zuidereiland' >

Canada - Imagine The East

Deze autoroute is met veel zorg samengesteld door onze Canada specialisten Seraphine en Monica. Zij ontwierpen deze 17-daagse rondreis waarbij je per huurauto kennismaakt met Oost-Canada. Je begint de reis in Toronto en brengt daar een bezoek aan de machtige Niagara Falls. Naast de prachtige natuur breng je hier ook een bezoek aan de steden Ottawa, Québec en Montreal. Verblijven doe je in kleinschalige accommodaties, die door Talisman zijn geselecteerd.

Een reis compleet op maat

Zoals je van Talisman gewend bent maken wij iedere reis compleet op maat zodat deze helemaal bij jou past. Bovenstaande reizen zijn dan ook alleen ter inspiratie. Meer informatie over één van bovenstaande selfdrives? Neem dan contact op met onze specialisten >