Geplaatst op

E en samensmelting van lichaam en geest op de Malediven

Zo, we zitten. Handbagage weggestopt, stoelriemen vast. De comfortabele Airbus A380 van Emirates, staat op het punt te vertrekken naar Dubai. Vanaf daar vliegen we door naar Malé op de Malediven. Ik heb het voorrecht uitgenodigd te zijn voor een kennismaking met een nieuwe accommodatie, Jaoli Being, en het gerenommeerde Gili Lankanfushi. Wat het extra bijzonder maakt, is dat ik in het gezelschap ben van mijn zoon en één van mijn twee dochters.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Malé, worden we direct opgevangen en begeleid naar de speciale lounge van Joali. Vanuit hier vertrekken we met een Twin Otter watervliegtuig naar Joali Being, op zo'n 45 minuten vliegen. Het is een prachtige ervaring om vanaf het water op te stijgen en te landen. Vooral het uitzicht op de nabijgelegen atols is spectaculair.

 

Joali Being

Ik ben benieuwd naar ons eerste verblijf, Joali Being. Het is een nieuwe accommodatie waarbij het thema ‘well being’ centraal staat. Het eiland is bescheiden van omvang en biedt plaats aan 35 rietgedekte watervilla’s en 33 beach villa’s met elk een eigen privé zwembad. Kenmerkend aan de villa’s is de hoogte en de relatief rustige inrichting. Geen overdaad aan accessoires. Niettemin verraden de materialen en de fraaie afwerking een exclusieve smaak.

Tijdens alle maaltijden worden we geconfronteerd met het ‘wellbeing’ concept. Er worden gezonde gerechten aangeboden en er is veel aandacht voor de wijze waarop voeding je helpt om gezond te blijven. Maar ook hier slagen ze er bijzonder goed in om het concept te vertalen in overheerlijk eten. Ik kan zeggen dat het echt top is.

Op de Malediven is het in deze tijd van het jaar regenachtig. Het is laagseizoen. Gelukkig worden we geactiveerd om deel te nemen aan enkele massages. Bovendien krijg ik de kans om een lifestyle assessment te doen. Onder begeleiding van een rustige en wijze Indiase man. Via een apparaat wordt mijn energiebalans over mijn hele lichaam en van een aantal belangrijke organen gemeten. Erg interessant en ook erg rustgevend. Vanzelfsprekend krijg ik het advies om aandacht te besteden aan enkele zaken die mijn welzijn bevorderen. Toch maar eens doen, neem ik mezelf voor.

Gedurende de komende dagen worden de massages nog eens herhaald en neem ik deel aan een intensieve yoga sessie. De combinatie van luxe, rust, heerlijk eten en bezinning maken duidelijk dat Joali Being een prachtig nieuw concept is dat zeker zal aanslaan voor de exclusieve reiziger die ook zowel lichaam als geest wat rust wil geven.

Na drie heerlijke dagen is het tijd om onze koffers te pakken. We nemen hartelijk afscheid van onze vriendelijke staff en zetten opnieuw koers per watervliegtuig naar Malé en daarna door per speedboat naar Gili Lankanfushi.

De hoogtepunten van Joali Being:

-        unieke rustgevende villa’s, zowel overwater als strand

-        zeer exclusief

-        vooral voor stellen (hoewel er enkele double bedroom villa’s zijn)

-        holistische aandacht voor geest, huid, spijsvertering en energie

-        exclusieve keuken die rekening houdt met gezonde voeding

-        mogelijkheid voor ‘mind’ sessies (oa yoga, mindfulness)

-        professionele formele staff

 

Gili Lankanfushi

Gili Lankanfushi is een bekende en gerenommeerde accommodatie. Echter, nieuw voor mij, al ben ik inmiddels al een aantal keren op de Malediven geweest. Gili Lankanfushi beschikt alleen over watervilla’s, 45 in totaal. Het merendeel is gelegen aan een loopsteiger. Echter onze villa, één van in totaal 6 residence villa’s, staat zelfstandig op palen in het ondiepe water. We kunnen alleen per watertaxi van en naar het eiland voor onze maaltijden en wellness behandeling. Het geeft een gevoel van opperste privacy.

Tijdens het verblijf op Gili Lankanfushi hebben we onze schoenen nog niet aangehad. Geheel volgens het motto; no news no shoes. Ook hier begrijpen ze heel goed dat onthaasting en ‘barefoot’ luxury de ideale combinatie is om compleet tot rust te komen.

Mijn zoon en dochter profiteren van het zonnetje dat zich gelukkig ook nog laat zien. Ze besluiten te gaan snorkelen en zijn enthousiast als ze naast de vele mooie vissen ook nog enkele roggen zien zwemmen. De avond wordt bijna een ritueel. Even opfrissen, strandmode inwisselen voor iets gekleeds en met onze watertaxi naar het eiland voor een geweldig diner. Tijdens de voorlaatste avond genieten we van exclusieve Japanse gerechten. Wat een genot.

Na een rustige nacht is het vroeg opstaan. Het wordt een lange reisdag terug naar huis. We nemen afscheid van onze lieve staff en nemen plaats in de speedboat die ons naar Malé brengt. We kijken nog een keer achterom om te zwaaien. Met een verlicht gevoel gaan we terug naar huis. Ik heb me opnieuw gerealiseerd waarom de Malediven niet alleen maar een reis is om ‘even van een vakantie te genieten’, maar dat het een bestemming is waarbij je met nieuwe energie terug zult komen.

 

 De hoogtepunten van Gili Lankanfushi

-        unieke overwatervilla’s (enkele compleet vrijstaand)

-        barefoot luxury in zijn beste vorm

-        voor stellen en families

-        aandacht voor wellness en massages, Meera spa

-        uitgebreide watersports faciliteiten

-        4 exclusieve restaurants

-        professioneel, maar vooral ook vriendelijke staff

 

Rustig naar huis

En dan is het tijd om weer terug naar huis te keren! Na een zeer ontspannen week vliegen we naar huis. Ik heb weer nieuwe Malediven inspiratie gekregen en ga hier graag over in gesprek met u! Wilt u meer weten? Mail me gerust op ingrid@talisman.nl