Dit luxe boetiek hotel ademt een warme sfeer en veel gevoel voor de rijke Argentijnse historie en -cultuur. De bibliotheek staat vol met boeken over het verleden en heden van de historische stad Salta.

Dit is het voormalige huis van een rijke Argentijnse familie, nu omgetoverd tot een stijlvolle, charmante accommodatie. Er zijn 11 kamers die elk een speciale naam hebben, gerelateerd aan Argentijnse onderwerpen. Dat kan een persoon zijn of een Indiaanse bevolkingsgroep, een emblematisch figuur als de gaucho of een kunstzinnig personage als de dichter. De kamers zijn onderverdeeld in drie kamertypen: Clásica, Superior en De Lujo. 

Centrale ligging

Het elegante gebouw is mooi ingericht met antieke meubelen. De bibliotheek is prachtig en staat vol met boeken over het verleden en heden van de stad Salta. Het hotel ligt 6 huizenblokken van het centrale plein van Salta vandaan; alle belangrijke bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand. De centrale ligging van Salta is ideaal voor excursies naar de spectaculair gekleurde bergen van de Humahuacavallei, het wijngebied bij Cafayate en de indrukwekkende kloof Quebrada del Toro. 

Het hotel ligt vlak bij het Plaza 9 de Julio, het levendige hart van de stad met de neoclassicistische Iglesia kathedraal uit 1882 en de Italiaanse-stijl San Francisco kerk. De kabelbaan naar de San Bernardo heuvel, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de bergen van de Andes, is een echte aanrader. 

Een rijk koloniaal verleden

Er zijn 11 unieke kamers met een elegant en luxe interieur. De kamers zijn onderverdeeld in drie kamertypen: Clásica, Superior en De Lujo. In de grootste stad van het Argentijnse noordwesten, Salta, treft u nog sporen aan van een rijk koloniaal verleden. De Argentijnen noemen de stad dan ook 'Salta la Linda', Salta de Schone. Rondom het centrale plein vindt u veel koloniale gebouwen, zoals de kathedraal, het Cabildo gebouw (het vroegere gemeentehuis) en de beroemde toren van de San Francisco kerk. 

Streekgerechten proeven

In Salta vindt u sfeervolle peñas (volksmuziekclubs) en uitstekende restaurants waar u de lekkerste empañadas en diverse streekgerechten eet.

Tripadvisor over Legado Mítico Salta

Vergelijkbare accommodaties in Argentinië