Een elegante combinatie van verleden en heden

Het Torel Palace Lissabon bestaat uit drie herenhuizen, waarvan er twee dateren uit 1902 en 1904, destijds eigendom van een Portugese familie en van de katholieke kerk. Torel Palace ligt aan Colina de Santana, in het hart van Lissabon, en kijkt uit over het stadscentrum en de rivier de Taag. Een oase van rust vlakbij de reuring van de stad.

Torel Palace ligt in het hart van Lissabon op een van de zeven heuvels, de “Colina de Sant´Ana”. De afstand vanaf de luchthaven bedraagt ongeveer twintig minuten

Slapen

Torel Palace beschikt over 25 kamers verdeeld over de drie gebouwen. De kamers zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: Standaard, Standaard met uitzicht, Executive met uitzicht, Master, Premier met uitzicht en Royal met uitzicht. Daarnaast zijn er vijf appartementen en een villa. Elke kamer heeft een onderscheidende en bijzondere inrichting, geïnspireerd op de koningen en koninginnen van Portugal door de eeuwen heen. Centraal staan behalve het thema de warme en verfijnde sfeer.

Het koninklijke thema dat als inspiratie diende, gaf de naam van de Portugese koninginnen aan alle kamers in het roze gebouw en de naam van de Portugese koningen aan de kamers in het blauwe gebouw. De kamers in het witte gebouw zijn vernoemd naar de namen van huizen van de monarchie.

Beleven

Lissabon ligt letterlijk en figuurlijk aan uw voeten. Een verkenning van de verschillende wijken gaat het beste te voet. Begin de dag met ‘uma bika’, een klein kopje sterke koffie, in Jardim do Torel. Dit kleine, charmante parkje met Nederlandse geschiedenis ligt vlakbij Torel Palace en trakteert u al direct op een mooi uitzicht over de stad. Om van de benedenstad in de bovenstad te komen vergt behoorlijk wat inspanning maar niet getreurd. Op maar honderd meter lopen van het hotel bevindt zich de Elevador do Lavro, de oudste lift van Lissabon, die u in een paar minuten helemaal omhoog naar de Avenida Liberdade voert met talloze merkwinkels. Hiervandaan kunt u verder afdwalen naar Rossio of Praca do Comercio via de beroemde Rua Augusta. Of juist de andere kant op naar de beroemde Marques de Pombal rotonde. En na terugkomst van een dag vol indrukken is het heerlijk afkoelen in het prachtige zwembad. Deze is maar liefst 24 uur per dag geopend.  

Wanneer u langer in Lissabon verblijft zijn er ook tal van interessante daguitstapjes in de omgeving mogelijk. Cascais, Sintra en ook het meest westelijke puntje van Europa; Cabo da Roca liggen op korte afstand.

Eten & Drinken

Absolute eye-catcher is Restaurant Cave 23. Hier is geen ruimte voor twijfel of spijt.
Nieuwsgierig van aard zoekt de chef naar ervaringen buiten de comfortzone. Dit uitgangspunt vormt de aanzet voor het gastronomische degustatiemenu dat hier wordt gepresenteerd. Geopend van dinsdag t/m zaterdag, reserveren is een must.

Bij de Cave 23 Bar geniet u overdag van snacks en verfrissende drankjes en uiteraard wordt er ook aan het zwembad geserveerd. Het terras bij het zwembad biedt een prachtig uitzicht over het historische centrum en de Taag. Voor een aperitief voor het diner is de bar ook een fijne plek, de verlichte stad vormt een geweldig panorama voor het uitbrengen van een toost.