Ontdek de pracht en praal van het Nationale Plitvice Park

De beste manier om van het Plitvice National Park te genieten is om Hotel Degenija als basis te kiezen en vandaar uit de pracht en praal van het park te verkennen.  Degenija ligt op maar vier kilometer afstand van de hoofdingang, waardoor je de van heinde en verre komende enorme bezoekersstroom gemakkelijk voor kunt blijven.

Het hotel telt 20 kamers, die dik in orde zijn en voorzien zijn van alle gemakken die je in een viersterren hotel mag verwachten. En de service is zeer persoonlijk en van heel hoog niveau. 

Degenija begon als een bed & breakfast zoals er in deze omgeving zo veel zijn te vinden. Maar de familie Loncar onderscheidde zich van de meeste collega’s door te blijven investeren in nieuwe producten en ontwikkelingen. Tegenwoordig staat met Ivan de derde generatie aan het roer en hij zet zich met hart en ziel in voor de optimalisering van het hotel. Zo is er vorig jaar een prachtig zwembad gerealiseerd, heerlijk om na een inspannende dag af te koelen. Het jaar daarvoor werd het hotel uitgebreid met een eigen bakkerij en het is wonderbaarlijk te zien welk niveau de patisserie heeft bereikt. Bij het aanschouwen van al dat lekkers waan je je eerder in een luxe winkelstraat in een grote stad dan in het midden van een nationaal park. Het bij het hotel gevestigde restaurant biedt voortreffelijke maaltijden, waarin oude tradities overheersen, maar dan gecompleteerd door een hedendaagse touch. Het is een van de weinige restaurants in deze streek dat heel het jaar geopend is en het heeft ook bij de lokale bevolking een uitstekende reputatie. De prijs kwaliteit verhouding is dientengevolge ook uitstekend.

Ze bekommeren zich niet alleen om het hotel, maar vooral ook om de schitterende omgeving. Ze kennen het Nationale Plitvice als hun broekzak en we werken heel graag met ze samen om een prachtig activiteitenprogramma samen te stellen. Privé bezoeken aan het park, fietstochten door de prachtige landschappen van Rakovice en langs de Korana canyon, een kajak safari op de Mreznica rivier of een uitdagende rit op een Quad bike. Samen met Ivan maken we elke bezoek helemaal op maat (en alle excursies zijn natuurlijk altijd op privé basis).