“Reizen is het ultieme gevoel van de wereld ontdekken. De nieuwsgierigheid naar het leven aan de andere kant van de wereld fascineert mij.”

Gelukkig kreeg reisspecialist Marloes de mogelijkheid om enige tijd in Australië te gaan wonen. Ze vertelt vol passie: “Wereldstad Sydney heeft mijn hart veroverd en als ik aan deze tijd terug denk, krijg ik een heimwee gevoel naar de gemoedelijke sfeer en vriendelijke 'locals'. De stad bestaat uit 'suburbs' met prachtige wijken en heerlijke stranden. Wandelend door Hyde park met uitzicht op de overweldigende Harbour Bridge en Opera House is het een veelzijdige stad. Voor ieder wat wils. De 'skyline' is het beste zichtbaar vanaf het water; een echte aanrader! Ik bewonder dit beeld nog dagelijks op het schilderij in mijn woonkamer”.

“Na mijn eerste maanden in Australië heb ik al veel van het land mogen ontdekken. De jaren daarna tevens andere delen van 'Down Under' mogen bewonderen. Dit heb ik afgewisseld met rondreizen door Aziatische landen en culturen in Cambodja, Indonesië, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Maleisië en Vietnam”.

Vanuit Sydney maakte Marloes ook haar eerste reis naar Nieuw-Zeeland. “Wat een fantastisch mooi landschap! Hier moest ik ook zeker nog eens naar toe voor langere tijd en ik heb toen bewust gekozen voor een voorjaarsreis in oktober en november. Tijdens deze periode komen alle seizoenen voorbij op één dag. Hierdoor ziet het landschap er iedere keer weer anders uit. Maar eén ding dat de landschappen in Nieuw-Zeeland gemeen hebben? Het is allemaal even adembenemend mooi. Onderweg hebben we zoveel stops gemaakt, want je blijft hier foto's maken en je wilt overal langer blijven”.

Over de ervaring die het meeste indruk op Marloes gemaakt heeft, hoeft ze niet lang na te denken: “Tijdens mijn eerste reis naar Fiji in de Pacific kreeg ik de exclusieve mogelijkheid om business class te vliegen. Wat is het fijn om de lange vlucht al slapend te kunnen doorbrengen en dat maakt de jetlag minder heftig. En op Fiji was niet alleen de temperatuur heerlijk, maar vooral de vriendelijke lokale bevolking van Fiji zorgde voor een warm ontvangst”.

Maar voor bijzondere reiservaringen hoef je niet persé ver weg. Ook Europa biedt zoveel moois volgens Marloes. “Voor Talisman ben ik op studiereis geweest naar een land bovenaan mijn bucketlist in Europa; veelzijdig Kroatië. Lees mijn blog voor alle mooie highlights van mijn reis! Ook de regio Puglia in het zuidelijke puntje van Italië heeft mijn hart gestolen."

Dankzij haar vele reizen heeft Marloes natuurlijk veel tips weten te verzamelen. Een van haar belangrijkste tips: “Voor reizen naar Australië, Nieuw-Zeeland en de Pacific: Boek zo vroeg mogelijk dan kunnen we de beste tickets en accommodaties voor u reserveren!” Een andere tip is om voldoende rust in te plannen om volop te kunnen blijven genieten. “Als ik op reis ga wil ik het liefst zo veel mogelijk zien! Het is echter wel belangrijk om rust in te plannen tijdens de reis om ultiem te genieten van het mooie land en de omgeving. Ga even relaxen in een hangmat en dan zie je pas echt hoe mooi helder het water is; tijd om weer te gaan snorkelen!”

Meer informatie over één van de bestemmingen van Marloes?
Neem direct contact op via marloes@talisman.nl