Een bonte verzameling van boomkamers

Ook al bent u misschien in een hele andere wereld, bij Treehotel wordt u verwelkomd als familie. Veel dichterbij de natuur kan een hotel niet komen. Het Treehotel is een bonte verzameling van stijlvolle boomhutten in het hoge dennenbos in Noord-Zweden. Denkt u als volwassene een boomhut wel ontgroeid te zijn? Denk dan nog maar eens. Via zwevende loopbruggen en ladders van natuurlijke materialen klimt u naar deze milieuvriendelijke kamers met een Scandinavisch chique interieur. De boomhutten zijn totaal verschillend van architectuur en hebben zo hun eigen thema. De verzameling tot nu toe bestaat uit: Mirror Cube, Birds nest, the Cabin, 7th Room, The Ufo, The Dragonfly en The Blue Cone (die overigens knalrood is). Vanuit de zeer verschillende boomkamers, die onze bestemmingsspecialisten voor u kunnen duiden, kijkt u recht de Zweedse natuur in. 

Creatieve eenvoud & de beste ingrediënten

Het begon allemaal met een restaurant en met Britta's Guesthouse, een uniek pension in het schilderachtige dorpje Harads in Noord-Zweden. In het restaurant klinkt één zijn met de natuur door in de gerechten van de chef, Sebastian Gröndal. Hij heeft eerst ervaring opgedaan in allerlei verschillende soorten en maten restaurants in de grote steden van Canada tot Nieuw-Zeeland. Nu pakt hij direct uit zijn omgeving de beste ingrediënten en maakt hier met creatieve eenvoud de mooiste gerechten van. Het restaurant is knus en huiselijk.

Geen sporen achterlaten

Britta en Kent, de eigenaren van het hotel, zijn in voor een lolletje, maar zijn erg serieus als het gaat om de natuur. De boomhutten zijn gebouwd op levende bomen. De bouwmethoden zijn in harmonie met de natuur en alle materialen zijn vrij van chemicaliën. De kamers worden verlicht met energiezuinige ledverlichting. Er zijn twee boomhutten die over een badkamer ensuite beschikken (vraag uw Talisman specialist om advies) en de overige boomhutten maken gebruik van een gezamenlijke wasruimte met waterbesparende douches en verbrandingstoiletten. Reist u met Talisman dan verzekeren wij u een boomkamer met een badkamer ensuite zodat u geen lange afstanden hoeft af te leggen alvorens een warme douche te nemen.

Calling Moose

In elk seizoen is er bij Treehotel volop te doen en te beleven. In de winter kunt u het noorderlicht opsporen met de sneeuwscooter, langlaufen, wandelingen maken op sneeuwschoenen of erop uit met de hondenslede. In de lente en zomer kunt u ook mooie wandelingen maken, mountainbiken, vissen, paardrijden en tal van andere activiteiten ondernemen. De herfst is het perfecte seizoen om elanden te 'roepen' jazeker, dit kan. Of om zelf bessen en paddenstoelen te plukken. En elk seizoen is uitermate geschikt om Treehotels boomsauna in te gaan, te genieten van de jacuzzi of een weldadige massage te ondergaan.