Een waar natuurspektakel

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen ter wereld. Soms kunt u het met het blote oog aanschouwen, en soms helemaal niet. Voor het zien van het noorderlicht moet u dus wat geluk en geduld hebben!

De lucht komt tot leven terwijl strepen roze, groen en paars hoog boven u dansen. En tegen de tijd dat de winter rond januari volledig is ingetreden, is het noorderlicht eigenlijk bijna overal in Zweeds Lapland - de uitgestrekte regio in de noordwestelijke hoek van Zweden die bijna een kwart van het land beslaat. De laatste glimp van deze golvende regenbogen kan eind maart of zelfs begin april worden opgevangen.

Waar u ook verblijft in Zweeds Lapland, hou een oog open voor de dansende vlammen in de lucht. Vooral in de wintermaanden is het noorderlicht goed waar te nemen.

Het noorderlicht openbaart zich op koude, heldere winteravonden en is het best en vaakst zichtbaar ten noorden van de Poolcirkel. Het moet donker zijn, alleen dan zijn de lichten het beste zichtbaar! Garanties zijn er nooit, maar statistisch gezien is december t/m begin maart de beste periode voor het ‘vangen’ van het Noorderlicht.