Verken te voet de verborgen pareltjes van de oude binnenstad van Stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen bijzonder in haar ligging en architectuur (door de vele grote wateren in de stad wordt Stockholm ook wel het Venetië van het noorden genoemd) maar ook bijzonder door de rijke historie van de stad waardoor er vandaag de dag nog steeds veel bezienswaardigheden te vinden zijn.

U gaat samen met een privégids op pad; drie uur lang verkent u te voet de verborgen pareltjes van de oude binnenstad van Stockholm. Het is onmogelijk om alle hoogtepunten te bezoeken en daarom maakten wij vast een selectie voor u. Vandaag staan het Koninklijk Paleis, de kathedraal, het Vasa museum en Stortorget met zijn kleurrijke gebouwen, op het programma.

Het Koninklijk Paleis is de officiële residentie van de Koning van Zweden. Met meer dan 600 kamers, vijf musea en een parade van soldaten is een bezoek hier op zijn minst indrukwekkend te noemen. Uw gids neemt u mee door dit 18e-eeuws gebouw met prachtige interieurs. 

De Vasa is het enige 17e-eeuwse schip ter wereld dat nog in zijn geheel bewaard is gebleven! In het Vasa Museum kunt u dit schip bewonderen, meer dan 95% van het schip verkeert nog in originele staat en is gedecoreerd met honderden houtsnij sculpturen. Het oorlogsschip zonk in 1628 in hartje Stockholm en werd 333 jaar later naar boven gehaald en in oude staat hersteld. Wat extra bijzonder is, is dat het museum helemaal om het schip heen is gebouwd. U slaat hier de rij over en gaat rechtstreeks naar het gigantische schip dat de geschiedenisboeken heeft gehaald. Het zal geen verrassing zijn waarom. 

De kathedraal van Stockholm is in 1279 gebouwd en heeft unieke sculpturen die u nog steeds van dichtbij kunt bewonderen. Niet alleen religieuze missen worden hier gehouden, de kerk heeft ook al vele concerten meegemaakt en was het décor van het huwelijk van Kroonprinses Victoria en Prins Daniel in 2010.

Stortorget is een klein pleintje in de oude stad van Stockholm. Het is het oudste plein en is tegenwoordig een populaire trekpleister met de kleurrijke gebouwen. In de winter staat hier de jaarlijkse kerstmarkt, absoluut een bezoek waard!