In dit luxe toevluchtsoord voelt het als thuiskomen

Een absolute primeur

Een absolute primeur, in september 2020 geopend is dit het allereerste One & Only Resort in Azië. In Afrika, Australië en de eilanden in de Indische Oceaan werken wij al jarenlang naar volle tevredenheid met deze fijne, persoonlijke hotelketen. En nu kunnen we daar een fonkelnieuw resort aan de schitterende en nog ongerepte oostkust van Maleisië aan toevoegen.

Waar

Deze accommodatie ligt direct aan de langgerekte Desaru Coast aan de oostkust van West-Maleisië. Vanaf Singapore bedraagt de transfertijd een kleine twee uur. Vanaf de luchthaven van Kuala Lumpur een stuk langer, namelijk vier uur.

Slapen

Persoonlijk en kleinschaligheid, dat is waar One & Only voor staat. Opgezet als een waar toevluchtsoord met bijbehorende privésfeer verblijft u in een van de 42 Suites geschikt voor twee personen. Families zijn welkom in een van de twee Two-Bedroom Grand Suites. Ook voor drie generaties die samen op reis gaan biedt het One & Only uitkomst met Villa One welke over maar liefst vier slaapkamers beschikt. De Suites en de Villa, met natuurlijke kleuren en materialen, zijn allemaal volledig vrijstaand en gaan heerlijk op in het tropische, weelderige landschap. Een zee van ruimte, zowel binnen als buiten en een heerlijke plungepool voor uzelf voor een spontane dip. Tijdens uw verblijf is 24 uurs butlerservice inbegrepen.

Beleven

Heerlijk uitrusten en genieten van de ruimte in en rondom uw villa zijn prima te combineren met urenlange wandelingen langs de ongerepte stranden aan deze nog zeer traditionele kustlijn. Ook het prachtig aangelegde zwembad met heerlijke sunloungers zal uw aandacht zeker vangen. Spa’s en Azië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en One & Only is een partnerschap aangegaan met het wereldberoemde Chanot uit Zwitserland. Spa Chanot is een absoluut spa walhalla en biedt dagbehandelingen en meerdaagse programma’s voor lichaam en geest. Het watersportcentrum leent diverse materialen uit van hobie-cats tot stand-up-paddle boards. Actief bezig zijn is ook mogelijk in het uitgebreide fitness centrum of op de professionele tennisbaan. Op korte afstand vindt u de Els Club Desaru Coast golfbaan, het zusje van de beroemde baan op Langkawi. Hier speelt u op de 27 holes Ocean Course of de 18 holes Valley Course. Activiteiten die door het One & Only worden aangeboden variëren van natuurwandelingen onder begeleiding van een gids tot boomklimmen, kooklessen en workshops in Silat Melayu, een oosterse vechtkunst. Er worden fietsen in alle soorten en maten uitgeleend om het strand of de jungle op eigen gelegenheid te verkennen. Kinderen zijn welkom in de KidsOnly en de One Tribe Club opgedeeld in leeftijdscategorieën van 3 tot 11 en 11 tot 17 jaar. De jongere kinderen worden in KidsOnly meegenomen naar het eco lab waar ze meer leren over de verschillende eco-systemen en dieren in de zee. In The Creative Studio mogen ze aan de slag met verf- en knutselmateriaal. Tieners kunnen hun slag slaan in de Art Studio en daarnaast staan er veel sportieve activiteiten op het programma. Van fietsen tot boogschieten, basketbal, padel, voetbal en badminton. Ook kunnen ze golflessen volgen.

Eten en drinken

Zet uw zintuigen maar vast op scherp, bij het One & Only bent u welkom op niet minder dan vijf verschillende locaties. Met elkaar gemeen hebben ze het gebruik van verse, exotische producten, met flair geserveerd en begeleidt door prachtige uitzichten. In Ambara is het credo ‘East meets West. Hartige smaken van Azië helemaal tot aan de Mediterrane kust. Bereidt met verse, lokale, seizoensgebonden producten, rechtstreeks van ‘Farm to Table’.

In Hoshi wordt u meegevoerd naar de straten van Tokyo. De traditionele Japanse manier van koken wordt gecombineerd met moderne technieken. Tempura, sushi en sashimi, al deze prachtige gerechtjes worden recht voor uw neus klaargemaakt. De bijpassende drankkaart met Japanse sake en whisky’s maakt het helemaal af.   

De openlucht-lobby Dusky Monkey gaat met het diepe, donkere hout helemaal in de omgeving op. Hier geniet u van tropische uitzichten op de natuur. Dit is een ideale plek om samen te zijn en te genieten van verfrissende drankjes met bijpassende versnaperingen aan het einde van een warme middag. De High Tea die hier wordt geserveerd is een aanrader en ook voor een aperitief kunt u bij de Dusky Monkey terecht. Van gepersonaliseerde cocktail’s tot aan gin’s met bloemige, of juist kruidige tonics. En van lokale rums tot aan mooie whisky’s. 

In het Pool Café Essential wordt dagelijks een uitgebreid ontbijt geserveerd. Dit beperkt zich niet tot alleen de ochtend maar kan de hele dag genuttigd worden. Geen noodzaak dus om uw heerlijke suite in alle vroegte te verlaten. In dit All-Day dining restaurant kunt u ook terecht voor lunch en een vroeg diner. Op de kaart traditionele Maleise smaken met verrassende ingrediënten. Vanuit het Pool Café wordt u ook op uw zonnebed bediend. Zo voelt de warmte nog beter. 

Tot slot de Ember Beach Club met een decor van strand en zee, veel beter wordt het niet. 

Een plek om te ontspannen op de tweepersoons ligbedden aan het zwembad en op een paar passen van de zee. De up-tempo muziek zorgt voor een relaxte sfeer en vormt een aangenaam contrast met de rustige oostkust. The best of both worlds. Hier geniet u van heerlijke barbecue maaltijden. 

De setting van het One & Only is ideaal voor een romantisch diner op een privé-plekje. Een tafeltje op het mooie strand of in de weelderige jungle? Laat het ons weten, we helpen u graag bij het organiseren van een speciale avond.

Vergelijkbare accommodaties in Maleisië