Dit Romaanse klooster ademt een boeddhistische atmosfeer

Een monastiek resort is een wat kromme maar treffende beschrijving van dit resort. Het is gebouwd als een Romaans klooster en het ademt een boeddhistische atmosfeer. 

Het verblijf is er rustgevend, verstild welhaast, maar het is natuurlijk wel gewoon een resort met een goede keuken in de Shan traditie, een spa en een bar met diverse bieren uit het land.

Rustgevend verblijf

Verblijven doet u in een van de vier kamertypes, deze zijn natuurlijk geheel geïnspireerd op het thema van uw accommodatie; het klooster. U heeft de keuze uit een Cloister Deluxe, een Provost Junior, een Abbey Suite of een Sanctuary Suite wanneer u verblijft in het Sanctum Inle Resort. Wij adviseren u graag over de best passende kamer of suite. Welk type u ook kiest, het is een fijne uitvalsbasis voor een nadere kennismaking met de omgeving.

Inle Lake

Inle Lake ligt in het hart van Myanmar; een 22 km. lang meer, 800 meter boven de zeespiegel. Het leven speelt zich hier af op het water. De huizen staan er vervaarlijk boven het door de seizoenen sterk wisselende waterpeil.
De kanalen van het meer brengen smalle boten naar enkele van de meest fascinerende markten van Azië, naar fraaie pagodes, naar een opmerkelijke verzameling van 1.000 geruïneerde stoepa's in Inthein Village daterend uit de 13e eeuw. En naar een zeer uniek huis midden op het meer waar de lokale bevolking Birmese katten fokt.

Lokale industrie is er volop, van ateliers waar men sigaren rolt tot aan handwerkkleding en scheepswerven. Er zijn maar weinig bestemmingen in de wereld die het alledaagse leven bewaren zoals het hier decennia geleden werd geleefd. Inle Lake is een van die plaatsen.

Tripadvisor over Sanctum Inle Resort