Kom tot rust aan het heldere blauwe water van de Golf van Bengalen

Het verhaal gaat dat....er vele jaren geleden een jonge Italiaanse reiziger een tijdje aan dit strand woonde. Hij werd verliefd op het zand en de zee herinnerde hem aan zijn huis in Napels. 

Hoogstwaarschijnlijk zijn in de loop der jaren Napels en de lokale uitspraak van de Birmese naam die ‘verleidende vis’ betekent verhaspeld tot Ngapali. Ngapali is een 3 kilometer lang wit ongerept zandstrand aan het heldere blauwe water van de Golf van Bengalen, omlijst door wuivende kokospalmen en casuarina-bomen. Na zonsondergang wordt de zee uitgelicht door de lantaarns van de vissersboten die tot aan het ochtendgloren zichtbaar zijn.

Het uitzicht vanaf uw privé-veranda is magnifiek!

Het resort ligt op ongeveer 25 minuten rijden van de luchthaven. Het vervoer naar uw onderkomen is uiterst bijzonder en uniek te noemen: u wordt opgehaald in gerestaureerde Amerikaanse bussen uit de Tweede Wereldoorlog. 

De beachfront villa’s zijn met 120m² ruim en hebben een open interieur met slaap- en leefruimte. Het uitzicht vanaf uw privé-veranda op de zee en de zonsondergang is er magnifiek. 

Culinaire meesterwerken

Het restaurant is uiteraard gespecialiseerd in lokale visgerechten - vers gevangen kreeften, garnalen en vis die elke ochtend rechtstreeks bij de vissersboten wordt gekocht. Gastchefs uit Europa worden ingevlogen, speciaal om tegemoet te komen aan uw individuele wensen en om culinaire meesterwerken te creëren met behulp van de verse lokale producten. De loungebar bevindt zich op de open veranda met zicht op het strand. Het is de perfecte plek voor een drankje bij zonsondergang of cocktails voor het diner terwijl de sterren aan de nachtelijke hemel verschijnen weerkaatsend in de fonkelende oceaan.

Tripadvisor over Sandoway Resort