Dit statige hotel is een icoon in het centrum van Yangon. Het interieur en het exterieur van dit gebouw, een project van de beroemde Sarkies Brothers, is momumentaal te noemen.

Hotel The Strand kent een roemrucht verleden als exquise verblijfplaats voor welvarende Britse handelaren. Het charmante hotel is een prachtig gerestaureerd Victoriaans pand uit 1896 en ligt op een statige locatie aan de Yangon rivier. The Strand is destijds gebouwd door de fameuze Sarkie Brothers en in 1901 omgedoopt tot chique verblijfplaats voor de 'wealthy few'. Zet hier een voet over de drempel en u voelt het. Terug in de tijd, maar dan wel met alle moderne voorzieningen en comfort binnen handbereik.

Een uitstekende uitvalsbasis

The Strand is een waardige verschijning aan de gelijknamige Strand Road in hartje Yangon. Een reis langs de bezienswaardigheden van Myanmar is het beste te plannen vanuit het culturele middelpunt van het land. Daarom is The Strand in Yangon een uitstekende basis. Dichtbij Shwedagon Pagode, de Scott Market en dichtbij de makers van traditioneel handwerk. The Strand ligt op loopafstand van het nieuwe centrum van de stad met zijn talrijke restaurants en winkels. Voor ontspanning van lichaam en geest kunt u terecht bij de professionele spa van het hotel. Hier kunt u kiezen uit traditionele Birmese massages en meer eigentijdse behandelingen. 

Sfeervolle teakhouten vloeren en lichte muren

The Strand heeft dertig ruime suites die verdeeld zijn over twee vleugels. Standaard heeft elke suite hoge ramen en plafonds, sfeervolle teakhouten vloeren, stijlvol hardhouten meubilair en lichte muren. De Superior suites hebben een ruime slaapkamer, riante zithoek en een grote badkamer. De Deluxe suite volgt deze lijn in afmeting en inrichting, maar heeft als extra een schitterend uitzicht over de stad. The Strand suite is het paradepaardje van het hotel. Dit gigantische appartement overtreft alles. Hier krijgen de gasten naast een slaapkamer, badkamer en lounge ook nog de beschikking over een eigen eetkamer, butlerpantry en een breed balkon. Vanaf dit balkon is het uitzicht op de Yangon rivier werkelijk fenomenaal. 

Veelzijdige menukaart

The Strand Cafe is een informele plek voor een goed ontbijt bij het prettige zonlicht. Ook voor de lunch, een luxe high tea en het diner kunt u hier terecht. De kaart is veelzijdig met een mix van typisch Birmese en westerse gerechten. Het tweede restaurant The Strand Grill serveert uitsluitend culinaire specialiteiten. De sfeer is hier formeler dan in het meer nonchalante Café. Het gewelfde plafond, luxe meubilair, opvallende glimmende kroonluchters zetten de toon voor het koloniale karakter. 

Tripadvisor over The Strand

Vergelijkbare accommodaties in Myanmar