Villa Inle Resort & Spa weet de lokale stijl perfect te combineren met de rust en natuurlijke schoonheid van Inle Lake

Villa Inle Resort & Spa is een vooraanstaand en bijzonder stijlvol hotel in de bergen van de deelstaat Shan in het zuiden van Myanmar. Op een hoogte van duizend meter boven de zeespiegel ervaren gasten aan de oever van het 'Inle Lake' een onberispelijke service in een zalige ambiance. Het complex met vrijstaande villa’s ligt op een privé terrein van 20 hectare exotisch groen. Het hotel legt de nadruk op ontspanning, luxe en privacy. Dat vindt u overal in terug. Het vriendelijke personeel staat garant voor een heerlijk verblijf op deze bijzondere plek op aarde. 

Het meer van Inle

De belangrijkste attractie in de omgeving is het meer van Inle. Dit gebied geniet grote bekendheid vanwege de op palen gebouwde dorpen, drijvende tuinen en de unieke schoonheid van flora en fauna. In de directe omgeving van Villa Inle groeien duizenden inheemse bomen en planten. Bij een verblijf in september of oktober bent u getuige van het jaarlijkse festival Phaung Daw Oo Pagoda. Een wordt een grote boot met een Gouden Hintha (Hamsa) vogel gebouwd. De Boeddha Beelden tour van dorp tot dorp rond het Inle Lake duurt 18 dagen. Tijdens het festival worden slechts vier van de Boeddha beelden uit de tempels verplaatst naar de koninklijke bark. En beeld blijft altijd achter in de tempel. De versierde koninklijke bark wordt gesleept door meerdere boten en voortbewogen door de beroemde been-roeiers van Inle. Het hoogtepunt van het festival is de dag waarop ze aankomen op bij de stad Nyaung Shwe. Hier komen de meeste pelgrims met boten uit de omliggende regio komen om hun respect en eerbied te tonen. Er zijn dan honderden drijvende boten van heinde en verre. 

Fraaie schilderkunst

De 27 villa’s zijn standaard uitgerust met alle denkbare faciliteiten voor een plezierig en comfortabel verblijf. Een ruime woonkamer en badkamer, een kingsize bed, airconditioning, lcd-tv en wifi bijvoorbeeld. Met ramen van vloer tot plafond is het uitzicht over het meer en de rijstvelden van binnenuit al prachtig. Buiten op het terras wordt het nog mooier. De villa’s zijn ingericht met antiek meubilair, hoge houten plafonds en rijk gedecoreerd met fraaie schilderkunst. 

Verfijnde selectie van traditionele gerechten

In het verfijnde restaurant gebruikt u alle maaltijden. Op de kaart staat een verfijnde selectie van traditionele Shan-, Inle- en Myanmar gerechten. Het restaurant en de bar zijn ook het trefpunt waar gasten aan het eind van de dag samenkomen om te ontspannen. 

Tripadvisor over Villa Inle Resort & Spa