De ruime kamers zijn ingericht met veel oog voor detail

The Steel Brothers Company

Tijdens de Britse overheersing van Myanmar was Yangon een belangrijk financieel, politiek en administratief centrum. Het land was een grote exporteur van olie, katoen, rijst en hout en veel internationale bedrijven, zoals de Steel Brothers, openden hun kantoren in Yangon. De gebouwen werden met de beste middelen en het meest degelijke design gebouwd naar de allerbeste standaarden van die tijd. Veel koloniale gebouwen die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd ademen nog steeds het glorieuze verleden. Een voorbeeld van één van de meest prestigieuze bouwwerken uit de tijd van de Britse overheersing is het voormalig gebouw van de Steel Brothers Company, tegenwoordig het Yangon Excelsior Hotel.

In het hart van koloniaal Yangon

Het hotel is gesitueerd in het hart van het koloniale erfgoed van Yangon, op een steenworp afstand van de spectaculaire en 2000 jaar oude Sule pagode en het Maha Bandula park. Het hedendaagse design, de rijke geschiedenis, de ruime kamers en suites en de onberispelijke service maken dit tot een ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in Yangon. Begin uw dag met een croissant uit het Newsroom Café (de general manager van het hotel is Frans en dat proeft u!), strijk na een drukke dag in Yangon neer in het Steel Brothers Wine & Grill restaurant, één van de beste restaurants in Yangon. En probeer tussen de uitstapjes door nog wat tijd vrij te maken voor een bezoekje aan de spa. 

Ruimte en privacy

Met slechts 74 kamers en suites, verdeeld over drie verdiepingen, is het hotel kleinschalig te noemen en dat merkt u. Iedere kamer heeft ramen van vijf meter die van vloer tot plafond reiken zodat de prachtige gerookte eiken vloer en het elegante design iedere dag in zonlicht worden gehuld. Ruimte is het sleutelwoord wanneer wij de kamers zouden moeten omschrijven. U verblijft hier middenin de stad, maar dat merkt u aan niets. Door het gebruik van lichte kleuren en de grote proporties van iedere kamer voelt u zich hier direct thuis en wordt uw kamer werkelijk uw eigen hideaway. Kleine details op uw kamer zorgen voor bijzondere momenten die u mee terugnemen naar de grandeur van de 19e eeuw. Zoals de welkomstletter van de manager, die uit een oude typemachine steekt, het gebruik van marmer en leer in uw interieur en de gigantische lichtinval door de grote ramen.