Door: De heer Borel Rinkes & mevrouw Yocarini
Alles was even goed voor elkaar, de gidsen, hotels, transport en programmapunten.

Beste Natasja,

Telefonisch elkaar paar keer gemist, geeft niks. Maar ik had nog wel de behoefte om je te laten weten dat wij echt genoten hebben van onze reis naar Myanmar en Vietnam.

Alles was even goed voor elkaar, de gidsen, hotels, transport en programmapunten. Naast de welbekende trekpleisters was ook de exploratie van Hsi Paw en Kyaukme en omgeving zeer de moeite waard. Enige teleurstellende was dat de boeren hun akkers al aan het afbranden waren, hetgeen de terugtocht ietwat luguber maakte.

Tip: Met de lokale gids ("99" Khiri travel in Kyaukme) kun je ook langer afspreken, zodat hij je langs de opiumvelden en diverse Shan en Palaung dorpjes kan brengen waar je dan overnacht. Voor de doorgewinterde wandelaar een aanrader, maar dan wel iets vroeger in 't seizoen.

De afsluiter in Ngapali Beach was ongelooflijk, de vriendelijkheid van het personeel indrukwekkend. Het zou wat zijn als dat ongerepte gebied nog even zo kon blijven, maar ik vrees dat dat 'n illusie is. Er wordt al flink gebouwd. En de hotels allemaal super. Ook Thai House in Hsi Paw was weliswaar wat meer basic, maar echt helemaal top voor ons. De cocktail party in Yangon (in die prachtige tuin van het Governors Residence) was uitermate geanimeerd, en ook verderop in de reis alleen maar goede ervaringen. Ook de fietstochten echt uitstekend.

In Vietnam eerst even schakelen ivm matig weer met regen, en een heel andere mentaliteit. Metropole was eigenlijk voor ons iets " TE " met medium-geïnteresseerd personeel en vrij veel tamelijk arrogante westerse zakenmensen. Voor gewone reizigers zoals wij een beetje teveel "opgeprikt"... De trip naar Halong was prachtig, zij het wel errug toeristisch met tientallen boten die naast elkaar voor anker liggen. De lunch en het diner aan boord waren absoluut heerlijk, alleen was voor ons twee van dergelijke grote maaltijden wat te veel. De trip met de chef, Daniel Hoyer, was super; echt een absolute aanrader. Over de gidsen niets dan goeds, zowel in Myanmar als in Hanoi. En de ballonvaart over Bagan een weergaloos hoogtepunt, ondanks de wat heiige condities in dat seizoen. 

Hoop dat jullie hier wat aan hebben. In elk geval heel erg bedankt voor het mee helpen organiseren van een onvergetelijke trip. We komen zeker nog eens bij jullie terug, en hebben al diverse vrienden en bekenden op jullie bestaan gewezen.

Met hartelijke groet,

De heer Borel Rinkes & mevrouw Yocarini

Items uit dit reisverslag