Geplaatst op

W aar de Eastern & Oriental Express in Azië al jarenlang een begrip is, was er in Zuid-Amerika lange tijd een gapend gat in de markt op het gebied van luxe treinreizen. Een uitgelezen kans voor Belmond, garant voor luxe treinreizen over de hele wereld, om dit gat te dichten.

Service op topniveau

Dat doen ze met de Andean Explorer: een slaaptrein die in mei 2017 geïntroduceerd werd in Peru. De trein biedt ruimte aan 48 passagiers om het Andes gebergte en diepe valleien van Peru te ontdekken. Uiteraard met service op topniveau, zoals u van Belmond gewend bent.

Bestemmingen van de Andean Explorer

De Belmond Andean Explorer brengt u naar de meest onmisbare bezienswaardigheden van zuidelijk Peru. In één nacht overbrugt u de afstand tussen de havenstad Puno en het koloniale Cusco, poort naar wereldwonder Machu Picchu. Verblijft u twee nachten aan boord van de trein, dan ligt ook de witte stad Arequipa met haar aangrenzende wonderen binnen uw bereik. Bij Belmond draait het echter nooit alleen om de bestemming; de reis zelf is minstens zo belangrijk. Daarom zijn bijvoorbeeld ook de adembenemende Colca Canyon en de fascinerende Inca-ruïnes van Raqch’i opgenomen in de route.

Aanschouw Peru op 4900 meter hoogte

De trein rijdt op een van de hoogstgelegen sporen ter wereld en bereikt op haar toppunt een ontzaglijke hoogte van bijna 4900 meter, waardoor u een uniek uitzicht heeft op glinsterende meren en met sneeuw bedekte bergtoppen. De route voert u langs de spectaculaire grotten van Sumbay met hun millennia oude schilderingen, het immens fotogenieke La Raya-gebergte en de drijvende eilanden van het Titicacameer. Vanuit de panoramische ramen of buiten, vanaf de observatiecoupé, aanschouwt u het eeuwenoude Inca-imperium en de alpacakuddes in het majestueuze Andesgebergte.Uw privé-cabine: van alle gemakken voorzien

Kosten noch moeite zijn gespaard om uw treinreis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. In uw eigen ruime privé-cabine slaapt u in een heerlijk aangenaam bed of ontspant u in de knusse zitruimte. Uw royale en-suite badkamer is bovendien van alle gemakken voorzien. Het interieurdesign is geïnspireerd op het landschap waar u doorheen reist, met handgeweven lokale stoffen en kleuren en texturen die u terugvindt in de Peruaanse natuur.

Entertainment aan boord

Aan boord bevindt zich onder andere een levendige pianobar, waar u kunt genieten van een verfrissende, fruitige cocktail terwijl u uw avonturen van die dag doorneemt. Verrijk daarnaast uw kennis over de cultuur en historie van Peru in de omvangrijke bibliotheek, of kies voor een ontspannende wellnessbehandeling in de luxueuze spa. ‘s Avonds dineert u uiteraard in stijl met een exclusief menu uit de Peruaanse keuken, dat gegarandeerd uw smaakpapillen zal prikkelen.

Waarom Andean Explorer?

Waarom u de trein zou verkiezen boven de auto of het vliegtuig? De Belmond Andean Explorer brengt u niet alleen van A naar B, maar levert u een totaalervaring waar u nog lang na thuiskomt over na zult praten. Tijdens uw reis ontdekt u de indrukwekkendste hoogtepunten die zuidelijk Peru u te bieden heeft en onderweg raakt u niet uitgekeken in het sprookjesachtige landschap. U hoeft geen goede fotograaf te zijn om prachtige plaatjes te schieten in deze omgeving.

Ronda stelt uw reis samen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Andean Explorer? Vanwege de langdurige relatie tussen Belmond en Talisman hebben wij deze luxueuze slaaptrein uiteraard ook in ons typisch Talisman assortiment mogen opnemen. Neemt u bij interesse contact op met Ronda Espinosa, onze Peru-specialist. Met plezier boekt zij voor u een losse treinreis, of voegt zij de Andean Explorer toe aan uw rondreis in Peru. Talisman stelt uw droomreis samen met kennis van zaken, geheel aangepast aan uw wensen!