Geplaatst op

L aat in de avond kwam ik aan in Melbourne. Na een relatief korte transfer vanaf de luchthaven kon ik nog net voor middernacht inchecken in het Lindrum Hotel. Dit boutique hotel is een uitstekende keuze voor een verblijf in Melbourne. Na een warme douche ben ik direct gaan slapen zodat ik de volgende ochtend op tijd kan beginnen aan een fantastische reis door het zuiden van Australië.

Wandel door de gezellige straatjes van Melbourne en geniet van de bruisende stad!

‘s Morgens stond ik vroeg op om de Lanes and Arcades tour te maken en te gaan genieten van deze bruisende stad.

Vanuit het Lindrum Hotel ben je in circa tien minuten bij Federation Square, de start van de Lanes and Arcades tour. Een interessante drie uur durende tour onder leiding van een gids waarbij je op plekjes komt die je normaal als toerist niet snel zult vinden. Prachtige verscholen straatjes waar ooit de criminaliteit overheerste maar tegenwoordig allerlei leuke winkeltjes, cafés en restaurantjes gevestigd zijn. Het is echt een aanrader om je bezoek aan Melbourne met deze excursie te starten. Na de lunch heb ik een bezoek gebracht aan de The Olsen voor inspectie en overnachting.

De volgende ochtend, na het ontbijt, wandelde ik via de Yarra River naar het centrum van Melbourne, een wandeling van circa 45 minuten waarbij je een indruk krijgt van de parken rondom Melbourne en de grote stadions die hier staan. In het centrum heb ik de Queen Victoria Market, de bibliotheek en de gezellige straatjes van Melbourne bezocht. Aan het eind van de middag ben ik via een aantal mooi aangelegde parken terug gewandeld naar The Olsen om mijn spullen op te halen en in te checken in The Lyall voor een inspectie en overnachting. The Lyall is een sfeervol en gemoedelijk hotel in de vorm van appartementen. Vanuit het hotel wandel je in circa 2 minuten naar de gezellige winkelstraat vol met restaurants.