Geplaatst op

E velien maakte haar Dream Journey naar Nieuw-Zeeland. Lees over haar bijzondere ervaringen.

Wat een ervaring!

In Queenstown is een bezoek aan ‘The Fergburger’ eigenlijk een must. Je moet er even voor in de rij staan, maar dan eet je waarschijnlijk de allerlekkerste hamburger in je leven.

 Vanaf een van de hoogste punten in Queenstown heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.

We lieten Queenstown achter ons, en stapten aan boord van een ‘Jetboat’ die even flink wat adrenaline door ons lijf pompte!

Ook van jetboating word je hongerig. Gelukkig ligt er direct naast het kantoor een restaurant waar je een proeverij van verschillende Typisch Nieuw Zeelandse hapjes kan proberen.

Onderweg naar Earnslaw Burn hadden we een prachtig uitzicht over de Nieuw Zeelandse alpen vanuit de helikopter.

Heliworks – gelegen in de nabijheid van Queenstown – vloog ons over de Zuider Alpen naar Earnslaw Burn, waar een scene uit The Hobbit is opgenomen.

De beleving van mijn leven; de Siberia Experience. Een helikopter vervoert je over de bergen en gletsjers en dropt je vervolgens in ‘the middle of nowhere’. Je moet zelf teruglopen. Onderweg kom je niemand tegen, enkel de prachtige natuur!

Vanaf een letterlijk hoogtepunt genoten we van het adembenemende landschap!

De uitzichten die je tijdens de wandeling hebt, zijn moeilijk te beschrijven. Fenomenaal gewoon.

Nog verder noordwaarts gingen we. We verbleven in Lake Heron Station, een werkende schapenboerderij die wordt gerund door een zeer gastvrij koppel.

Van Christchurch vlogen we naar Rotorua waar we verbleven in de ruige en exclusieve lodge Poronui. Haardvuur aan, heerlijk eten en het kabbelende water onder ons chalet….

Een van de laatste plaatsen op het Noordereiland (en in Nieuw Zeeland) was Taupo waar we uitzicht hadden op Mount Cook en een kijkje namen bij de Huka Falls.