Dit was een reis met een dikke gouden rand

Geplaatst op

O m het 40-jarig huwelijksjubileum van mijn ouders te vieren vertrokken we in het voorjaar van 2019 met de hele familie naar Curaçao. Mijn ouders, m’n vrouw en kinderen en mijn zus met haar zoon. Na een comfortabele vlucht met KLM worden we bij aankomst met een brede lach opgewacht door onze chauffeur. Op weg naar het LionsDive Beach Resort.

Na aankomst even opgefrist en vervolgens naar Hemingway Beach Bar & Restaurant voor een heerlijke lunch en toost op een fijne vakantie. De kinderen duiken, in afwachting van het eten, natuurlijk direct de zee in. Voor hun is dit alles een grote droom. Samen met opa en oma en nicht en neef op pad. We slapen deze vakantie in twee hoekappartementen die via een zeer ruim balkon met elkaar in verbinding staan. ‘s Avonds genieten we van een heerlijk diner in een van de restaurants aan de Mambo Beach Boulevard.

De volgende dag gaat van start met een gezamenlijk ontbijt op het balkon met uitzicht op het zwembad en de zee. We gaan voor een heerlijk rustig dagje en wisselen zee en zwembad met elkaar af. De kinderen sluiten vriendschap met een van de vele rondwandelende iguana’s. In de tropische tuin vliegen vogels af- en aan en spotten we zelfs, heel bijzonder, een toekan.

 

Op de derde dag van onze reis wordt er een 10-persoons busje afgeleverd. Super, nu kunnen we het eiland gaan verkennen. Veel kleurrijke huisjes, locals bij lotto kantoortjes, eet- en batidos kraampjes, cactussen en palmbomen. De natuur is ontzettend droog. We rijden via Willemstad richting Westpunt. Hier hebben we mooi gesnorkeld bij Playa Lagun. Na een poosje rijden we door en sluiten we de middag heerlijk af op Playa Daaibooi. In de avond  eten we gezellig in Willemstad.  

We wisselen het sightseeën af met  relaxen bij het hotel. Dag vijf gaan we weer op pad en rijden naar Playa Piscadó en Shete Boka Nationaal Park. Bij Playa Piscadó zien we ontzettend veel schildpadden. Wat gaaf om deze prachtige dieren in het heldere water te mogen aanschouwen. In Shete Boka N.P. maken we een lange wandeling en genieten we van de verschillende baaien en inhammen met woest kolkend en spuitend water. Het natuurgeweld hier is spectaculair. 

 

Bij een verblijf op een eiland hoort natuurlijk ook een boottocht. We boeken een tocht in het duikcentrum Ocean Encounters (waar je overigens ook je PADI brevet kunt halen) en gaan mee met een begeleide tour naar een gezonken boot. Het is mooi maar favoriet blijft toch het snorkelen bij het huisrif van ons hotel. Grote rotsblokken in zee dienen als golfbrekers en dat zorgt voor heel kalm water en een rijke onderwaterwereld. We kunnen er geen genoeg van krijgen en een groot deel van de dag drijven we heerlijk op het water om koffervissen, zeepaardjes, regenboogvissen en sergeant majoors te bewonderen.

Onze laatste trip is weer met onze bus. We staan vroeg op voor een dag in het Christoffel Nationaal Park. We verkennen het extreem droge landschap eerst te voet en horen overal om ons heen geritsel van hagedissen en leguanen. We zien cactussen in alle soorten en maten en heel veel vogels waaronder de warawara, een prachtige roofvogel, van heel dichtbij. Met de bus rijden we naar de ander kant van het park waar we een mooie grot bezoeken. Na al die inspanning, het is echt tropisch warm, rijden we naar het strand bij de Grote Knip waar we genieten van de zee en heerlijke drankjes. Op de terugweg maken we rond zonsondergang een stop bij de zoutpannen waar we flamingo’s zien.

Na tien dagen komt er helaas een einde aan deze heerlijke reis en vliegen we met de nachtvlucht van KLM terug naar Schiphol waar we de volgende morgen aankomen. Wat hebben we genoten van het eiland en de quality tijd met elkaar. Dit was een reis met een dikke gouden rand. Op Curaçao zien ze ons zeker weten nog eens terug.

 

Items uit dit reisverslag