“Wat een geluksvogel ben ik toch! ” dacht ik, toen ik de uitnodiging van het Barbados Tourism Board ontving om dit tropische eiland te verkennen.
De aanleiding hiervoor was de uitbreiding van het netwerk van KLM; vanaf 31 oktober tot en met 31 maart vliegt KLM drie keer per week naar Barbados.

Aangezien ons vertrek midden in de herfstvakantie was, werd ons geadviseerd om tijdig op Schiphol te zijn. Dit was zeker geen loos advies want het was ontzettend druk! Gelukkig was iedereen op tijd! 

Na een relaxte vlucht van iets meer dan negen uur arriveren we op de luchthaven van Bridgetown waar we nog een PCR test moesten doen alvorens we ons kunnen overgeven aan het tropische eilandritme. Deze maatregel is overigens inmiddels opgeheven, erg fijn voor de toekomstige vakantiegangers! 

Een week lang heb ik deze mooie bestemming mogen verkennen. De afstanden zijn niet groot, het eiland is ongeveer drie keer zo groot als Texel. Het is het enige, niet vulkanische eiland in het Caribische gebied en daardoor vrij vlak, maar wel prachtig groen! 

De bevolking is, dat valt me gelijk op, ontzettend vriendelijk. Je wordt hier werkelijk met open armen ontvangen. Logisch wel, dat goede humeur. Het is hier het hele jaar door zo'n 30 graden. Wat heerlijk. Ik leer ook gelijk dat je de weersvoorspellingen met een grote korrel zout moet nemen. Voor 'mijn' week stonden er elke dag fikse regenbuien in de voorspelling. Daar kwam niets van terecht, en ik heb iedere dag mogen genieten van heerlijk weer.

'Never to worry about the weather, we never do!' aldus een local. 

Weet je dat Barbados het oudste rummerk ter wereld heeft? Mount Gay Distilleries werd in 1703 opgericht op Barabdos. en is sinds 1989 eigendom van Remy Cointreau. Het wordt ondertussen in 110 landen verkocht, maar op Barbados kan je de oudste nog werkende rumfabriek ter wereld zelf bezoeken. Je kan hier een rondleiding krijgen en luisteren naar de verhalen over de geschiedenis van de rum, fascinerend! 
 

Een andere zeer goede reden om naar Barbados te gaan is het culinaire aspect. Het eiland is hard op weg om de culinaire hotspot van de Cariben te worden dankzij de enorme keuze aan geweldige restaurants. Het eiland biedt, zo klein als het is, een aanbod aan restaurants zo groot dat je hier een jaar lang iedere dag in een ander restaurant kan eten, en dan nog niet alles hebt bezocht en geproefd. Mijn tip is zonder meer een diner in de Rum Vault,  waar je meer dan 150 verschillende rums kan proeven maar ook geniet van een culinair festijn. Ik heb hier zo lekker gegeten! 

Een huurauto is een waardevolle toevoeging aan een verblijf op Barbados. Je kan dan makkelijk en op je eigen tempo de veelzijdigheid van het eiland ervaren. De wegen zijn in goede conditie en de bewegwijzering is duidelijk. Rij van oost naar west, van noord naar zuid. Je ziet dat het landschap met iedere kilometer verandert. De oostkust is ruig en groen, de westkust is kalm en heeft prachtige witte strandjes. Aan de zuidkant is het goed surfen, hartstikke leuk om daar alle surfers hun kunsten te zien vertonen.

Een leuke activiteit, en mijn hoogtepunt van mijn verblijf op Barbados, was het snorkelen met de zeeschildpadden. Het is een heerlijk boottochtje, waarbij je geniet van het water, de zon en de vrolijk rondzwemmende schildpadden. Voor families is dit een geweldige activiteit, maar ook als volwassen snorkelaar heb ik de tijd van mijn leven gehad, zo dobberend in het water met de schildpadden om me heen. 

Hou je van duiken, dan is Barbados ook een zeer geschikt eiland. Er zijn hier meer dan 200 wrakken, voor ieder niveau duiker. De goed bewaarde koraalomgevingen trekken zeeschildpadden, papegaaivissen, roggen en vele andere vissoorten aan. 

 

Barbados heeft een enorm aanbod aan luxe, kleinschalige accommodaties. Van de boutique luxe lodges tot de bekende verblijven als Sandy Lane. Ik heb deze tijdens mijn reis allemaal bezocht, en help je dus graag met het maken van je keuze!

Mail me gerust op sheila@talisman.nl of bel naar 088-7755900 en ik inspireer je graag of werk een mooi reisvoorstel voor je uit.