Geplaatst op

I n onze reisbrouwerij te Breda worden niet alleen prachtige rondreizen samengesteld. Aandacht voor alle details die onze rondreizen zo bijzonder maken, is er ook. Wijn en spijs vormen vaak belangrijke onderdelen van de reizen die wij voor de Talisman reizigers samenstellen en zodoende namen we contact op met een oude bekende; Claudia van Dongen. Zij is de eigenaresse van Wijnadviesbureau Claudia van Dongen en adviseert onze specialisten vanaf heden over de mooiste wijnhuizen op de Talisman locaties, organiseert wijnproeverijen in onze bijzondere reisbrouwerij en zorgt er vooral voor dat u, als Talisman reiziger, de beste wijnhuizen bezoekt. Compleet passend bij uw (reis)wensen en voorkeuren natuurlijk.

Wijn is een prachtig, uniek en levend product

Van hobby naar beroep

“Wijn heeft al sinds lange tijd mijn aandacht en interesse. In 1989 heb ik van een hobby mijn beroep kunnen maken en ik heb sindsdien als adviseur en inkoper bij verschillende bekende wijnimporteurs gewerkt. Vanaf 1993 geef ik tevens als onafhankelijk docent wijncursussen en trainingen”, vertelt Claudia.

Voor haar werk is Claudia gemiddeld 3 maanden per jaar op reis om inspiratie op te doen en de ontwikkelingen in de wijnwereld te volgen. Daarnaast bezoekt zij nog de belangrijkste internationale wijnbeurzen. “Als wijnprofessional en inkoper heb ik ongelooflijk veel wijngebieden en wijnhuizen bezocht en ontelbare wijnen geproefd.”

Exclusieve wijn tours

Claudia geniet ervan anderen te inspireren en de passie die zij voor wijn voelt op anderen over te brengen. Voor Talisman is Claudia begonnen in Zuid-Afrika. We zijn de verschillende wijnhuizen ‘langs gegaan’ (vanuit Breda uiteraard) en Claudia tipte ons kleinschalige wijnboerderijen in Swartland met de zogenaamde ‘Woeste Wijnmakers’, boerderijen die biologisch werken en vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft op de Franschhoek Vallei en boerderijen waarbij u uw wijnproeverij kunt combineren met activiteiten zoals mountainbiken of paardrijden.

Benieuwd naar de verschillende wijn-belevingen die onze specialisten u kunnen bieden? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.