Geplaatst op

S tel je voor: samen met een gewapende gids trek je door de bush, op zoek naar sporen van dieren. Je bent je bewust van alle geluiden om je heen, je zintuigen staan op scherp. Uiteindelijk stop je midden in de bush, waar je vannacht zult slapen in een klein koepeltentje onder de heldere sterrenhemel.

Je vindt hier een compleet ander landschap dan in andere delen van Kenia, met een dichtbegroeid bos en een meanderende rivier.

Verschillende lodges en kampen in Kenia organiseren deze bijzondere activiteit; fly-camping. Een unieke ervaring waarbij je je één voelt met de natuur. Overdag maak je een wandelsafari en ’s avonds slaap je middenin de natuur. Te voet beleef je de wildernis op een geheel andere manier dan vanuit een safarivoertuig.

Naboisho Camp

Naboisho Camp ligt in het Mara Naboisho Conservancy, een reservaat van 50.000 hectare grenzend aan de Maasai Mara in het zuiden van Kenia. Naboisho Camp staat bekend vanwege de avontuurlijke activiteiten. Je gaat hier niet alleen op game drive (overdag en ’s avonds), maar kunt hier ook wandelsafari’s, fly-camping en culturele bezoeken ondernemen. Daarnaast is het in dit gebied toegestaan om off road te rijden.

Sasaab en Joy's Camp

Ook in het drogere noorden van Kenia zijn mogelijkheden om te wandelen of te fly-campen. Vanuit de luxe accommodaties Sasaab kun je een nacht fly-campen en Joy’s Camp biedt mooie bush wandelingen aan.

Kitich Camp

Het kleinschalige Kitich Camp is een heel bijzonder kamp in een ongerept gebied; de Mathews Mountain Range. Je vindt hier een compleet ander landschap dan in andere delen van Kenia, met een dichtbegroeid bos en een meanderende rivier. Dit gebied is alleen te voet te verkennen en je gaat hier op pad met de ‘masters of the forest’, gidsen van de Ndorobo Samburu. De bergen bieden een thuis voor vele dieren, zoals het Melanistich luipaard (ook wel bekend als de zwarte panter), de bos olifant, leeuw, buffel, colobus aap, grote kudu en grote bos varkens.