Geplaatst op

T alisman specialisten Monica en Krystel vertrokken begin november naar de Verenigde Staten. Het hele land verkennen in één reis, dat kan (helaas) niet en dus beginnen ze aan de westkust om zo in ieder geval de hoogtepunten van Californië voor de Talisman reizigers te kunnen samenvatten.

Napa Valley heeft een plekje in ons reishart veroverd

Na een kort verblijf (maar boordevol belevingen) in San Francisco reisden Krystel en Monica naar de Napa Valley:

‘Vanuit San Francisco rijden we in een ruim uur naar Napa Valley. Eenmaal de stad uit verruilen de hoge gebouwen zich al snel voor in prachtige herfstkleuren gehulde wijngaarden, wat een uitzichten! Onze eerste stop is bij Domaine Carneros waar een wijnproeverij voor ons staat gepland. Om 10:00 uur, het is wat vroeg maar dat lijkt niemand zich hier te deren want het terras zit helemaal vol. Domaine Carneros werd in 1989 gebouwd, geïnspireerd door het klassieke 18e -eeuwse Chateau de la Marquetterie in Champagne, Frankrijk. Omdat deze laatste de thuisbasis is van Taittinger, kiezen we voor de “sparkling sampler”.

In de ochtendzon genieten we van vier heerlijke bruisende wijnen. Als we klaar zijn stappen we weer in de auto en na een korte rit door de uitgestrekte wijngaarden komen we aan bij Peju Province Winery, hier staat een iets klassiekere wijnproeverij voor ons gepland. We worden hartelijk ontvangen en naar de vinoloog gebracht welke ons kennis gaat laten maken met een aantal heerlijke wijnen uit de Napa Vallei. Een leuk weetje is dat de hele Napa Vallei ruim 1.200 actieve wijnhuizen telt en dat slechts 4% van de wijnen in de hele Verenigde Staten hier vandaan komt.

Ook bij Peju krijgen we een aantal heerlijke wijnen geserveerd, hier blijft het helaas echt enkel bij proeven want we moeten nog rijden. En wel naar het Carneros Resort & Spa. Als we aan komen rijden zien we al meteen dat dit een echt typisch Talisman accommodatie is. Bij de receptie worden we goed ontvangen, na een vlotte incheck volgen we met onze auto een medewerker in golfkar welke ons naar onze accommodatie leidt.

We krijgen ieder ons eigen ‘huisje’, met elkaar verbonden door een binnentuin. Prachtig ingericht met openhaard en elk een volledig uitgeruste badkamer. Al snel komen we tot de conclusie dat deze accommodatie perfect is voor gezinnen met (iets oudere) kinderen.  Na aankomst maken we nog een wandeling over het resort, bekijken we de twee zwembaden die er zijn en zien we de zon achter de heuvels zakken. In de avond genieten we van een heerlijk drie-gangen diner in het FARM restaurant en laten ons vertellen dat veel van de gebruikte producten van eigen terrein komen, zo scharrelen er een aantal kippen voor de eitjes en worden er diverse groenten en fruit gekweekt in de moestuin. De volgende dag besluiten we te gaan ontbijten bij het Hilltop restaurant, dit hebben we ons laten aanraden en het uitzicht schijnt erg mooi te zijn. Niets teveel gezegd, op de plek waar we de zon gisteren hebben zien zakken zien we hem nu ook weer opkomen. Tijdens een heerlijk a la carte ontbijt genieten we van een fenomenaal uitzicht.

De volgende dag staat er een inspectie gepland bij Meadowood. Een compleet andere sfeer maar zeker niet minder. Waar bij het Carneros Resort het weidse uitzicht centraal stond, liggen alle cottages hier verscholen in de bossen. Complete rust en privacy geniet je hier. De cottages zijn allen licht en in natuurtinten ingericht en van werkelijk alle gemakken voorzien. De vele typen accommodaties maken het dat er altijd wel een geschikt verblijf voor uw gezinssamenstelling bij is. Goed om te weten is dat Meadowood het enige resort in Napa Valley is wat bekroond is door Forbes met vijf sterren voor de accommodatie, het restaurant en hun spa. Deze laatste mogen we tijdens onze rondleiding bezichtigen en hier schieten woorden te kort.  De spa straalt rust en sereniteit uit en beschikt over de unieke formule van behandelkamers met daarin een privé suite. In deze suite neemt de behandelaar voor aanvang uw wensen door en na afloop kunt u nog even rustig bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Verder beschikt het resort over drie zwembaden welke momenteel geheel gerenoveerd worden, meerdere tennisbanen en een volledig uitgerust fitness center.

Na onze inspectie van het resort krijgen we bij de receptie een zogenaamde boxed lunch mee en vertrekken we richting onze volgende bestemming. In de auto concluderen we dat de Napa Valley bij beiden een plekje in ons reishart heeft veroverd en we hier zeker nog eens terug zullen komen!

Meer informatie over Napa Valley? Neem contact op met Krystel of Monica via mail@talisman.nl of bel ons op 088-7755900.