Geplaatst op

W ij ontvingen een aantrekkelijke special van onze partner Nomad Tanzania. Reist u in het groene seizoen (november tot maart), dan ontvangt u een korting van maar liefst 40%. Waarom reizen in deze periode aantrekkelijk is, leest u in deze blog. In het onderstaande filmpje kunt u vast een sfeerimpressie bekijken.

Een magisch seizoen!


Het groene seizoen is een prachtige tijd om te reizen. In de meeste Afrikaanse safaribestemmingen is het groene seizoen van november tot eind maart. Dit geldt ook voor Tanzania. Daar strekt het groene seizoen zich nog uit tot mei, want in de maanden april en mei is daar de lange regentijd. Reizen in de periode november tot maart brengt een aantal voordelen met zich mee.

Minder reizigers

Een van de grootste voordelen van deze periode is het feit dat u de drukte vermijdt. Tijdens het groene seizoen heeft u de wildrijke Ngorongoro krater, de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de vele andere safari gebieden praktisch voor uzelf. En dat zorgt voor een bijzondere beleving.

Dramatische luchten & uitbundige natuur

De luchten kunnen af en toe dramatisch zijn, met opeengepakte wolken en een onweersbui die over de vlaktes rolt. Vanaf uw veranda naar dit natuurspektakel kijken zorgt elke keer voor kippenvel. U hoeft zich geen zorgen te maken dat het hele dagen zal regenen, want dit is doorgaans niet het geval. Vaak gaat het om tropische buien die met name 's nachts of vroeg in de ochtend plaats vinden. Daarna klaart het weer op en komt de zon door. Het landschap is prachtig groen en na een paar goede regenbuien staan ineens alle planten in bloei. Voor fotografen is dit een mooie periode om te reizen. Overigens regent het in de maanden april en mei vaak wel langere tijd achter elkaar en in deze maanden sluiten de meeste kampen dan ook hun deuren.

Vogels, vogels, vogels

Het groene seizoen is een magisch seizoen voor liefhebbers van vogels. Bijzondere vogelsoorten zijn te spotten. In Lake Manyara arriveren in maart doorgaans grote groepen trekvogels. Duizenden pelikanen, lepelaars en ooievaars verblijven in de ondiepe wateren. Grote aantallen flamingo's zorgen voor een prachtig roze lint langs de oevers van het meer.

Geboorte van een nieuwe generatie

Het hele jaar door bieden de parken een uitbundig wildleven. Maar vooral in het begin van het jaar worden er veel jonge dieren geboren. Op de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti worden grote aantallen gnoes en zebra's geboren. Het is bijzonder om dit mee ta maken en de nieuwsgierige veulentjes en onhandige kalveren te zien. Deze periode trekt ook veel roofdieren aan, die op zoek zijn naar een gemakkelijke prooi.

Aantrekkelijke tarieven & specials

In deze periode liggen de prijzen beduidend lager dan in het drukkere droge seizoen. Bovendien zijn er vaak mooie specials van toepassing, waardoor reizen in het groene seizoen zeer aantrekkelijk is.