Geplaatst op

W e hebben het denk ik allemaal wel eens tijdens drukke periodes of als, typisch voor Nederland, het in onze herfst- en wintermaanden weer eens een aantal dagen flink regent: “ik moet even een weekje naar de zon.” In de lente en zomer kunnen we daarvoor in Europa goed terecht, maar zo vanaf oktober moet je verder gaan kijken voor zongarantie en een fijne temperatuur. Voor een weekje is het bovendien fijn als het niet te ver vliegen is en weinig tijdsverschil om jetlags te voorkomen. Bij Talisman zijn bestemmingen als Dubai en Abu Dhabi dan ideaal, maar niet iedereen is ook op zoek naar een stadsbeleving. Strandhotels vinden we hier genoeg, maar voor een echt 100% rustbeleving zit je in een stad als Dubai niet op de juiste plek. De stad lééft en biedt veel vermaak, maar er staan altijd wolkenkrabbers aan de skyline en er is altijd verkeer. Om dit te vermijden, moet je het buiten de stad gaan zoeken.

Ik genoot van een heerlijk ontbijt in het hoofdrestaurant, met wafels op een stokje, een goede kop koffie en vers fruit!

Eind december 2018 vertrok ik voor Talisman richting de Emiraten om op zoek te gaan naar zo‘n plek en ik vond deze op maar een halfuurtje rijden ten noorden van Dubai, in het relatief onbekende Ajman. Dit kleine Emiraat heeft geen trekpleisters, waardoor toeristen en de bijbehorende ontwikkeling hier nu nog geen rol speelt. Wat er wel is? Een natuurlijk strand en, op dit moment, slechts één hotel op niveau: The Oberoi Al Zorah.

Wie de hotels van The Oberoi kent, zal het opvallen dat de bekende keten met dit resort een andere weg is ingeslagen. Het bestaat uit twee strak vormgegeven hoofdgebouwen met zeer ruime, moderne suites. De ‘kleinste’ suite meet 81 m² en is voorzien van een terras of een balkon met (deels) zeezicht. Voor wie het nog wat luxer wil, liggen er dichter richting het strand toe villa’s, waarvan de two-bedroom beach villa mijn favoriet is. Het design is het beste te omschrijven als modern en licht Scandinavisch, met veel wit, subtiel hout, rechte lijnen, minimalisme en verse bloemen op tafel. De kamer of villa zit dus wel snor, maar ook op alle andere gebieden zit je hier meer dan prima. Ik genoot van een heerlijk ontbijt in het hoofdrestaurant, met wafels op een stokje, een goede kop koffie en vers fruit. Ook ’s avonds is het hier genieten van een goed diner, maar sla ook zeker het visrestaurant Aquario bij het strand niet over.

Let wel; deze plek is geschikt voor reizigers die pure ontspanning zoeken. Er is een 85 (!) meter lang zwembad, een spa met onder andere fraaie hammam faciliteiten en ik zie mezelf hier ook wel een boek lezen aan het strand. Wat bijdraagt aan de fijne sfeer is het vele groen wat je in de tuinen, waar de villa’s zijn gelegen, aantreft. Een groot team zorgen voor de verzorging van de bloemen en planten, die er weelderig en bloeiend bij staan.

Een klein beetje activiteit is te vinden in het kleine lokale watersportcentrum, waar je kunt SUPpen of met een kajak de nabijgelegen mangroves om wat op het gemak te peddelen en flamingo’s te spotten. Er is ook een golfbaan, al zal de geoefende golfer hier niet heel veel uitdaging vinden. Uiteraard is een dagtocht naar wereldstad Dubai ook mogelijk, het is tenslotte dichtbij, maar de ervaring leert dat de gratis shuttle naar de stad maar weinig gebruikt wordt…

Benieuwd naar dit moderne beach resort? Bekijk onze strandreis Oberoi Al Zorah. Wanneer u minimaal 75 dagen voor aankomst boekt, profiteert u van een korting van 25%.