Safari Afrika: weidsheid, rust en ruimte

Geplaatst op

A l jarenlang heb ik een grote liefde voor Safari Afrika. Daar, midden in de natuur, tussen de wilde dieren, voel ik mij thuis. De afgelopen maanden heb ik deze liefde helaas niet kunnen omzetten in een mooie reis voor onze reizigers of voor mezelf, maar ik hoop dat dit in 2021 gaat veranderen. Hoewel het natuurlijk nog onduidelijk is hoe de (reis)wereld er volgend jaar uit zal zien, hoop ik dat mijn geliefde Afrikaanse bestemmingen weer goed bereisd kunnen worden.

 

Mocht dat het geval zijn, dan verwacht ik dat Namibië één van de populairste Afrikaanse bestemmingen zal zijn. Namibië is een prachtige bestemming en bijna nergens ervaar je zoveel weidsheid, rust en ruimte. Ideaal dus voor een reis in deze bijzondere tijden. Tel daarbij op dat je hier prachtige safari’s kunt maken, fantastische, kleinschalige lodges en camps hebt en bovendien een boeiende cultuur, en je hebt een mooie reisbestemming te pakken.

 

 

Een andere Afrikaanse bestemming die afgelopen jaren steeds populairder is geworden en waar ik ook in 2021 veel van verwacht, is Rwanda. Een relatief kleine bestemming die goed te bereizen is en waar je unieke lodges en belevingen hebt. Een gorilla tracking staat bij veel mensen op de bucketlist en is een absoluut hoogtepunt van een reis door Rwanda. Maar Rwanda heeft nog zoveel meer te bieden: het tropisch regenwoud van Nyungwe Forest, de uitzichten op de vulkanen en de vlaktes van Akagera die perfect zijn voor een boeiende safari. Bovendien tref je hier een veerkrachtige en vriendelijke bevolking en niet geheel onbelangrijk: Rwanda is te bereiken met een directe vlucht vanuit Amsterdam. De grenzen van Rwanda zijn inmiddels alweer een tijdje geopend voor toerisme en dankzij een goed beleid is het dan ook veilig om hier rond te reizen. 
Voor beide bestemmingen gelden er momenteel erg flexibele boekingsvoorwaarden.

Wil je hier meer over weten, mail me dan op martine@talisman.nl of bel naar 088-7755900.