“Ik vind het zó leuk om op pad te zijn en om alle mooie plekken met mijn eigen ogen te zien. Ik haal dan ook ontzettend veel energie uit het ontdekken van nieuwe bestemmingen, culturen en gerechten, zowel binnen als buiten Europa”

Reizen is dan ook de allergrootste passie van marketing coördinator Laura.. Maar deze passie gaat veel verder dan het reizen alleen. Ook het delen van tips en het inspireren van anderen met mooie plaatjes en leuke, eerlijke verhalen doet ze graag. “Ik vind namelijk dat de wereld gezien moet worden, want er valt zoveel moois te ontdekken. Daarnaast zetten reizen naar bepaalde bestemmingen me ook vaak weer met beide benen op de grond en besef ik me hoeveel geluk ik heb gehad dat ik in Nederland geboren ben. Naast het zien van mooie plekken, is reizen dus ook een echt reality check”.

Na een HBO marketing studie besloot Laura ook een Master in Tourism Destination Management te halen. Bij Talisman combineert ze de kennis van deze beide studies in haar werkzaamheden als Marketing Coordinator. 

Het favoriete continent van Laura? Dat is Azië. “Azië heeft mijn hart gestolen. Toen ik me bedacht om een half jaar alleen te gaan backpacken, was het dan ook niet moeilijk om te bedenken waar ik graag naar toe zou willen. Helaas liep deze reis iets anders dan gepland en vloog ik vanwege corona met één van de laatste vluchten vanuit Indonesië weer terug naar Nederland. Stond ik ineens na zeven weken in plaats van na zes maanden weer op Schiphol. Ondanks dat waren de zeven weken die ik wel weggeweest ben, fantastisch. Via een overstap in Muscat, Oman, waar ik ook hier nog even op ontdekkingstocht geweest ben, vloog ik door naar Bangkok om een paar dagen later naar Laos te vertrekken. Normaal bereid ik mijn reizen tot in de puntjes voor en nu had ik letterlijk geen idee wat me te wachten stond. Ik wilde graag naar Laos, maar wat ik hier ging zien? Geen idee. Ik had dus ook geen verwachtingen hierbij en met de gedachte ‘als Laos niks is, heb ik zo het vliegtuig of de bus genomen naar een andere bestemming’ het vliegtuig in. Dat is dan weer het voordeel van solo backpacken zonder vastomlijnd plan. Maar wat een fantastische verrassing was Laos en wat heb ik genoten van mijn tijd hier. De natuur, de mensen, het eten, de cultuur, het was geweldig. En wat ontzettend leuk dat een land zo prachtig blijkt te zijn terwijl je je er van te voren niet veel van had voorgesteld. Naast Laos heeft ook Sri Lanka een speciaal plekje in mijn hart. Wat een lieve mensen wonen er en wat is het daar mooi”. 

Naast het lekkere eten, de vriendelijke mensen en de prachtige natuur, heeft Azië iets anders waar Laura ontzettend graag naar kijkt: tempels. In Azië barst het overal van de tempels, de een nog kleurrijker dan de ander. “Natuurlijk zoek ik de bekende tempels op, zoals Wat Pho en Wat Arun in Bangkok of Angkor Wat in Cambodja, maar kijk ik ook graag verder naar minder bekende tempels waar vooral veel locals komen. Dit maakt een tempelbezoek extra bijzonder” vult Laura aan.

Een bijzondere reiservaring van Laura was het rijden van de 450 kilometer lange Thakhek loop in het midden van Laos. “Zonder enige motor rijervaring, huurde ik samen met een aantal andere meiden die ik daar had leren kennen een motor en reden we vier dagen lang de Thakhek loop. Heel bijzonder om op je motor langs kleine dorpjes en over het Laotiaanse platteland te rijden. Engels wordt hier vrij weinig gesproken, dus communiceren gaat met handen en voeten, wat deze ervaring extra bijzonder maakt”.