Op deze originele estancia beleeft u de romantiek van het leven op het Argentijnse platteland

Ondanks dat het op maar anderhalf uur rijden is vanaf Buenos Aires, kan het contrast tussen de stad en deze bijzondere estancia niet groter zijn! Het slechts elf kamers tellende La Bamba de Areco is een echte Argentijnse estancia, gelegen op een enorm stuk grond omgeven door louter akkerland en pampa. De activiteiten die u hier kunt ondernemen zijn in stijl van het leven op het Argentijnse platteland. Natuurlijk horen daar paardrijtochten bij, of tochten per paard en wagen. 

Paarden en gaucho's

De estancia is de thuisbasis van een internationaal polo team. De paarden worden hier op de estancia getraind. In het juiste seizoen kunt u wedstrijden bijwonen die in San Antonio de Areco, een oud stadje zo'n 13 kilometer verderop, worden gehouden. Naast activiteiten met paarden kunt u er ook met de mountainbike op uit of een Argentijns bowlingspel spelen. Heeft u behoefte aan wat ontspanning, neem dan een weldadige hotstone massage of strijk neer bij het zwembad. Ook de 'Pulperia' biedt een fijne plek om bijvoorbeeld met een boek bij de haard te ontspannen. Dit is het oudste gebouw van de estancia, dat oorspronkelijk dienst deed als onderdak voor de paarden en wagens, maar later een ontmoetingsplek werd voor de gaucho's. 

Rust en een romantische sfeer

De estancia herbergt slechts elf kamers die alle vernoemd zijn naar een beroemd polopaard. Hoewel de boerderij in 2009 helemaal is verbouwd, is de originele stijl gelukkig goed bewaard gebleven. De kamers hebben alle mooi donkere houten vloeren, koloniaal meubilair en lokale kunstobjecten als schilderijen en textiel. De kamers zijn alle voorzien van airconditioning maar bieden, om de rust en romantische sfeer op de estancia optimaal te kunnen bewaren, geen televisie of telefoon. U verblijft hier op basis van volpension, wat betekent dat alle hoofdmaaltijden zijn inbegrepen. 

Asado

Zoals dat sinds heugenis gebruikelijk is, wordt in de estancia gezamenlijk met alle gasten gegeten. Regelmatig wordt er een 'asado' georganiseerd, een typisch Argentijnse barbecue met veel vlees. 

Tripadvisor over La Bamba de Areco