Vanuit deze unieke ecolodge beleeft u een onvergetelijke wildlife ervaring in het zuiden van de Amazone

De Cristalino Jungle Lodge ligt goed verstopt in het zuiden van het machtige Amazonegebied. Een uitstekende locatie voor het spotten van vele dieren en schitterende natuur. Er zijn een vlucht, een rit per 4WD en een tocht per boot dwars door de bush voor nodig om de lodge te bereiken, maar dan bevindt u zich wel op een heel uniek plekje in de wereld. Als u aanlegt bij de zwemsteiger zal het u opvallen dat de lodge in perfecte staat is; de houten vlonderpaden, het bar- en restaurantgedeelte, alles in prachtig blank hout en ook nog eens heel smaakvol ingericht. Een goede start van uw jungleavonturen.

Onvergetelijke wildlife-ervaring

Wat kunt u tijdens uw verblijf in de Cristalino Lodge zoal verwachten? In de eerste plaats een onvergetelijke wildlife-ervaring onder begeleiding van opgewekte, enthousiaste en zeer ter zake kundige gidsen. U trekt er in de ochtend en in de middag op uit, soms ook in het donker, na het diner. De meeste excursies zijn te voet of per boot; ze zijn voor ieder fit persoon en voor praktisch alle leeftijden geschikt, de wandelingen gaan in zeer rustig tempo omdat er onderweg veel te zien is. Soms gaat er ook een lokale (vaak Indiaanse) gids mee die alleen Portugees spreekt maar die vanwege zijn vertrouwdheid met het regenwoud over enorm specifieke kennis beschikt; een Engelssprekende gids zal dan zorgdragen voor de vertaling.

Vooral de vogel- en vlinderpopulatie is hier ongekend; ornithologen en vlinderkundigen van over heel de wereld komen naar de Cristalino Lodge omdat dit een van de meest interessante gebieden is om vogels en vlinders te spotten. De lodge ligt bij de samenvloeiing van rivieren met helder en donker water; de bodemgesteldheid is ten gevolge hiervan heel divers wat voor een nog grotere verscheidenheid aan dieren en planten zorgt. De cijfers zijn duizelingwekkend: in de Amazone komen zeker meer dan 1500 soorten vogels en 1800 soorten vlinders voor, naast 2000 soorten vis. U kunt in het Amazonegebied zo'n 40.000 verschillende plantensoorten aantreffen; een hectare bos bevat hier al zo'n 480 soorten bomen, planten en struiken. Dertig procent van alle soorten die in de wereld voorkomen (flora en fauna bij elkaar) is terug te vinden in het Amazonegebied! Er worden nog voortdurend nieuwe soorten ontdekt en uitspraken over het totaal aantal soorten blijven altijd gebaseerd op giswerk.

Tijdens de door de Cristalino Lodge georganiseerde excursies kunt u, naast veel vogels en vlinders, ook tapirs, capybara's, agouti's, reuzenotters, miereneters en zeven soorten apen tegenkomen, met heel veel geluk zelfs een jaguar! Ook is hier de harpij arend gesignaleerd, de grootste roofvogel van Zuid-Amerika. Hun vleugels kunnen een spanwijdte hebben van wel 2 meter 20! NB: U betaalt ter plaatse een bedrag van 62 US $ per persoon voor het natuurbeschermingsproject van de lodge. Zo levert u door uw verblijf actief een bijdrage aan het behoud van het regenwoud.

NB: De lodge heet ook kinderen welkom, maar geeft wel een minimumleeftijd aan van 9 jaar.

Junglegeluiden

Slapen in de jungle klinkt al gauw wat primitief, maar daarvan is bij de Cristalino Jungle Lodge geen sprake. U verblijft in een van de smaakvol ingerichte bungalows, die met een oppervlakte van 68m² opmerkelijk ruim zijn. Slapen is hier wel een hele opgave. Niet omdat de bedden oncomfortabel zijn, want deze liggen heerlijk, maar omdat het zo ontzettend interessant is om minuten- tot urenlang naar de geluiden uit de jungle te luisteren. Van het geritsel van het gras rondom uw bungalow, tot de roep van een exotische vogel ergens ver in het woud. Naast een slaapkamer is uw bungalow voorzien van een living, een veranda en een badkamer met indoor douche en tropische buitendouche. Wilt u het toch nog wat luxer, dan raden wij u een verblijf in de Special Bungalow aan, met als extra een tuintje met daarin een hot tub.

Caipirinha onder de sterrenhemel

U begint de dag met een uitgebreid jungle ontbijt. Daarbij mogen vele soorten vers fruit, eieren en huisgemaakt brood, jam en honing niet ontbreken. Tijdens uw verblijf zijn ook alle andere maaltijden inbegrepen. De keuken werkt het liefst met verse producten, waarmee overheerlijke Braziliaanse specialiteiten worden bereid. Naast het restaurant is er ook een bar, een gemoedelijke plek waar ’s avonds een vuur wordt aangestoken en u onder de sterrenhemel kunt genieten van sapje of een uitstekende caipirinha.

Tripadvisor over Cristalino Jungle Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Brazilië