U moet het zien, beter nog: ervaren, om te geloven!

Als u het onze lokale partner in Brazilië, Felipe, vraagt, dan staat Hotel Emiliano in de top drie van beste hotels van Rio. En dat is best een vermelding waard, want Felipe kent ongeveer ieder hotel in deze stad. Waarom? ‘Door de ligging heeft het één van de mooiste uitzichten van de stad; over het Copacabana strand. Daarnaast geniet u hier van de beste service die er in Rio te vinden is, en liefhebbers van architectuur kunnen hier hun hart ophalen. Tussen betonnen gebouwen uit de jaren ’50 staat een waar kunstwerkje. Het team van Oppenheim Architecture heeft samen met Arthur Casas ervoor gekozen om de façade van het gebouw te bedekken met witte panelen met ruitvormige uitsneden. Natuurlijk licht en ventilatie komt binnen, u heeft zicht op het prachtige strand voor u maar toch geniet u van een voortreffelijke privacy. U moet het zien, beter nog: ervaren, om te geloven!

Slapen

Slapen? Dat wordt lastig want het hotel is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van Rio de Janeiro. Direct aan het strand van Copacabana, met hippe clubs, gezellige restaurants en barretjes op gewoon een steenworp afstand. De 90 kamers zijn verdeeld over 11 verdiepingen. Zodra u naar binnen stapt, voelt u zich thuis in uw eigen chique ‘strandhuis’. Planten en comfortabele sofa’s zorgen voor een ongedwongen sfeer. Op uw balkon prijken twee Eames stoelen die uitnodigend wachten tot u er in plaats neemt. Natuurlijk met een huisgemaakte cocktail, terwijl de zon ondergaat.

Eten & Drinken

Houdt u van eten dan is het ontbijt hier ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw verblijf. Groene sapjes, acai bowls, vers gemaakt brood en nog veel meer lekkernijen, worden geserveerd in de Breakfast Salon waar een verticale tuin het buiten naar binnen haalt.  

Over buiten naar binnen halen gesproken, direct naast de ingang van het hotel zit de hotelbar, die door de locatie veel locals aantrekt. Dit zorgt voor een ongedwongen sfeer.  

In Emile restaurant geniet u van een a-la-carte lunch of diner met gerechten die uit de moderne Italiaanse keuken komen. Het restaurant op het dakterras, Emiliano, biedt een menu waar de focus ligt op vis en seizoensgebonden producten.

Beleven

De missie van Hotel Emiliano is dat iedere gast zich hier als enige gast waant en dat ieder verblijf onvergetelijk is. En dat lukt erg goed. De locatie is simpelweg subliem en daarmee is het hotel de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Rio. Maar verblijf gerust een nachtje extra, om de faciliteiten van het hotel te ontdekken. Het team van butlers staat dag en nacht voor u klaar, het zwembad op het dakterras biedt u zelfs van onderwater uitzicht op Copacabana en de spa is de perfecte rustplaats na een lange dag ‘out and about’.