Het natuurlijke 'eco chic' concept van het resort en de unieke architectuur passen perfect bij de omgeving. De rust daalt hier vanzelf op u neer.

Ook al beschikt Brazilië over een 7000 kilometer lange kustlijn, er zijn in dit onmetelijke land maar weinig strandhotels die qua concept, stijl en uitstraling zo goed passen bij hetgene waar Talisman onophoudelijk voor haar reizigers naar op zoek is: Kenoa Exclusive Beach Spa & Resort staat garant voor privacy, rust en comfort op een schitterende plek aan zee, vlakbij een weinig bezocht natuurreservaat. Niet alleen heeft men hier met smaak gelet op de details, ook de hoofdlijnen - zoals een uitmuntende keuken, een vlekkeloze service en het interieur met schitterend uitgeruste suites - zijn briljant uitgewerkt. Het resultaat is een intiem, verscholen strandresort, uniek en exclusief, bij uitstek een locatie om volledig tot rust te komen en bij te komen van de vermoeienissen van uw reis. In de tuin rondom het hotel, bij het zwembad voor gemeenschappelijk gebruik, zijn ligkussens neergelegd waarin u heerlijk kunt ontspannen en een boek kunt lezen. Het Kaamo restaurant is de plek van samenkomst en in alle opzichten - ook letterlijk - het middelpunt van Kenoa. Chef Cesar Santos heeft een mix van Braziliaanse, Marokkaanse en Portugese gerechten op de menukaart gezet. De wijnbar serveert mooie wijnen uit de hele wereld, op het uitnodigende terras met schitterend uitzicht over de oceaan kunt u de avond doorbrengen na weer een dag zalig nietsdoen.

Vrij zijn van zorgen

Maar wanneer u er toch op uit wilt trekken, dan is een kanotocht langs de mangrovebossen bij het dorpje Palateia een aanrader (u kunt deze excursie ter plaatse regelen of van tevoren via Talisman reserveren; de excursie is nog niet inbegrepen). Tijdens de tocht worden verse oesters en een goed glas wijn geserveerd. En zoals er tijdens de excursie goed voor u gezorgd wordt, zo zal dat ook tijdens uw verblijf in Kenoa zelf voortdurend het geval zijn. Vrij zijn van zorgen, dat is hier het doel. De zwembaden verleiden u om hier absoluut niets te doen en het strand nodigt uit voor een romantische wandeling. De zee kan wat ruw zijn, maar de ondiepe delen zijn heerlijk om af te koelen. Even verderop bevindt zich een mooi rif waar u kunt snorkelen. Erg leuk om te doen is het maken van een excursie naar het dorpje Palateia. In de waterrijke omgeving van dit dorp kunt u een mooie kanotocht maken waarbij uw gids u van alles uitlegt over de lokale flora en fauna, gevolgd door een bezoek aan een kleine oesterkwekerij en een kleine proeverij.

Tenslotte moet de geweldige luxe spa van het resort even genoemd worden. Na een behandeling in deze oase van wellness, met producten van Shiseido, voelt u zich als herboren!

Eco chic

Het resort herbergt 23 suites en villa's, de meeste met een waanzinnig zeezicht. De suites zijn niet heel groot, maar voelen door de enorme ramen die uitzicht bieden op de omgeving toch heel ruimtelijk. Door de natuurlijke inrichting, met gebruik van hout, steen en andere aardse materialen, wordt buiten naar binnen gehaald. Ondanks het eco chic concept hoeft u zich overigens geen zorgen te maken over de mate van luxe; met Egyptisch linnen op de bedden en moderne faciliteiten voelt u zich hier de koning te rijk. Boekt u een van de villa's, dan heeft u een eigen plungepool.

Kaamo Restaurant

Voor een hapje en een drankje en maaltijden bent u aangewezen op het restaurant van Kenoa zelf, want er bevinden zich op loopafstand van het resort geen eetgelegenheden of bars. Geen zorgen, het Kaamo restaurant biedt kwaliteit en de ambiance, met grote eucalyptusstammen die de fundering vormen, is erg sfeervol en prettig. Het menu is ontworpen door een bekende chef van een beroemd restaurant in Olinda en bevat spijzen uit de Portugese, Braziliaanse en Marokkaanse keuken. Boven het restaurant bevindt zich een gezellige lounge, met zachte banken en 'mood lights'. De perfecte plek om onder het genot van een drankje en een zeebries de avond af te sluiten.

Tripadvisor over Kenoa Exclusive Beach Spa & Resort