Salvador is een grote culinaire ontdekkingstocht door de vele invloeden die het kent

Het Braziliaanse Salvador is qua inwonertal de derde stad van Brazilië, na Sao Paulo en Rio de Janeiro. In 1501, op de dag van Allerheiligen, voeren de Portugezen hier de baai binnen om een nederzetting op te zetten. De Allerheiligenbaai heeft zijn naam te danken aan deze dag. Vele slaven uit Afrika kwamen in Salvador aan om te werken op de vele plantages die rondom de stad gelegen zijn. De bevolking van de stad is dankzij deze veelbewogen geschiedenis een mengelmoes van culturen, en daarmee verschillende culinaire invloeden. Deze stad is dan ook schitterend te verkennen met een culinaire ontdekkingstocht. De privé excursie start bij de Agua dos Meninos, de fraai opgeknapte vismarkt waar u meteen begrijpt waarom er in Salvador zoveel vis gegeten wordt! U dwaalt rond over de markt en ziet vissoorten die u nooit eerder van uw leven gezien heeft. Uw gids vertelt honderduit, bijvoorbeeld over de wijze waarop de verschillende vissen in de maaltijden worden verwerkt. 

Wanneer het tijd is voor wat frissere lucht, gaat u naar de grote openluchtmarkt van Sao Joaquim waar de groenten, het exotische fruit en de medicinale kruiden uit de Reconcavo worden verkocht, het vruchtbare achterland van Salvador. Dit is een labyrint van honderden kraampjes, en u heeft volop tijd om hier op uw gemakje rond te kijken. De lunch wordt genuttigd in een lokaal restaurant, waar u - als u zin heeft - mag helpen met het bereiden van uw eigen gerecht. Een bijzondere manier om de geheimen van de Bahiaanse keuken te ontdekken!

Verblijven in Salvador