Maak in één tour kennis met de keukens van Brazilië!

De Braziliaanse keuken is een mengelmoes van jarenlange ervaring en Braziliaanse tradities en wordt gekenmerkt door Europese, Indiase, Afrikaanse en - sinds kort - Aziatische invloeden. Er zijn sterke verschillen per regio die te maken hebben met de mix van lokale invloeden en die van de immigranten maar ook met de grootte van de bestemming.

Een wandeling door de minder bekende delen van Rio de Janeiro geeft u een geweldig inkijkje in de keuken maar ook de cultuur en de geschiedenis van Brazilië.
Om 11:00 begint uw tour met een tocht over de groenten- en fruitmarkt. Herkent u alle fruitsoorten? Er mag uiteraard geproefd worden! U sluit uw bezoek aan de markt af met het eerste gerecht van de dag: tapioca pannenkoeken met kaas. Deze worden vers voor u gemaakt.

Uw gids neemt u mee naar de historische wijk Lapa, beroemd om zijn Portugees koloniale architectuur en het nachtleven. U bezoekt een Portugees restaurant dat al sinds 1903 bestaat. U neemt hier niet alleen een kijkje, uiteraard wordt er ook hier weer geproefd. Gezouten kabeljauw kroketjes, custard taartjes en andere lichte gerechten worden u geserveerd in combinatie met een lokaal biertje of versgeperst sapje.

Heeft u voldoende gegeten? Want uw volgende stop is een bar, waar u de beroemde Braziliaanse cocktail de Caipirinha proeft!

In de wijk Glória draait het allemaal om verse fruitsapjes, natuurlijk vergezeld van typische Braziliaanse lekkernijen. En dan is de keuze aan u: stapt u aan boord van de metro of laat u uw chauffeur rijden? U maakt namelijk kennis met de ingrediënten van de Amazone in een authentiek Amazone restaurant. Verwacht hier bijzondere smaaksensaties!

Uw laatste station van deze tour is een restaurant dat gespecialiseerd is in de traditionele gerechten uit het noordoosten van Brazilië. Hier wordt een lunch geserveerd met lokaal gebrouwen bier, sapjes of typisch Braziliaanse frisdranken.