De Nayara Alto Atacama beleving: woestijnstilte in een overweldigend mooi decor van roodgekleurd gebergte

Nayara Alto Atacama ligt verscholen in de vruchtbare Catarpe vallei, een groene, lintvormige oase die het woestijnachtige Zoutgebergte doorsnijdt. Weinig hotels in de wereld hebben zo'n prachtige locatie en passen zo goed in hun omgeving. De terracotta gekleurde bergen lopen naadloos over in de warme okertinten van het exclusieve hotel. De accenten die in het interieur zijn aangebracht passen geheel in de Atacameno-cultuur: de kleden van lamawol en het veelvuldig gebruik van leem zijn typerend voor dit gebied. Nayara Alto Atacama heeft een mooie gemeenschappelijke woonkamer met een gezellige openhaard, hot springs en prachtig aangelegde tuinen. 

Prachtige excursies in de Atacama regio

Ontspannen bij één van de zes kleine zwembaden of bij de hot springs is heerlijk. In Puri Spa kunt u even bijkomen van de excursies door de droge woestijn en een weldadige behandeling ondergaan. Vanuit het hotel maakt u prachtige excursies in de Atacama regio. Drijven in een zoutwaterlagune, naar de geiservelden gaan om het hete water naar boven te zien spuiten, door het mooie rode berglandschap mountainbiken, tussen bizarre rotspartijen op zoek gaan naar petrogliefen of de zonsondergang bewonderen bij de Maanvallei. Het merendeel van de gidsen komt uit het gebied zelf waardoor u boeiende verhalen te horen zult krijgen over de streek, de gewoonten en gebruiken. 

Stilte en schoonheid

De 42 ruime en comfortabele kamers en suites zijn zeer stijlvol ingericht en hebben een privéterras met een geweldig uitzicht. Niet alleen overdag is het uitzicht bijzonder mooi: de nachtelijke hemel in de Atacamawoestijn is befaamd om z'n helderheid. Laat u in dit minimalistische, serene interieur omarmen door de stilte en de schoonheid van de woestijn. Na een bijzondere dag in de woestijn eet u in het restaurant, of op het buitenterras, gezonde en heerlijke gerechten met mooie Chileense wijnen. 

Tripadvisor over Nayara Alto Atacama

Vergelijkbare accommodaties in Chili